Bergspasset i Odelaite

Dela inlägget:

I dag var det dags för det som många tycker är veckans höjdpunkt – löpning i bergen vid byn Odelaite. Jag hade tänkt att hänga med gruppen som skulle springa 10 km, men min bloggkollega Ida hade valt det långa 14 km passet och då kändes det som att jag borde klara det jag med. Har aldrig sprungit längre än 10 km dock, så lite pirrigt kändes det.

Jag fick tips att ta det lugnt, hålla ett tempo där jag kunde småprata med medlöparna och samtidigt använda den löpteknik vi fick lära oss igår för hur man ska springa i upp- och nerbackar.

Så, upp i bergen och iväg. Vi hade riktig tur med vädret, soligt men lagom varmt. Jag höll ett lägre tempo än jag brukar, runt 6 km/h och det var riktig skönt. En del sega långa backar på ca 2 km som drog ner snitthastigheten rejält, men med min nyvunna teknik på nedförslöpning sprang jag om de som hade sprungit om mig i uppförsbacken!

Gick i mål exakt på 6 km/h enligt plan. Inte mer trött än jag brukar vara efter 10 km, 17så nu känner jag mig peppad på att lägga in ett långdistans pass per vecka i mitt träningsprogram!

Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...