Matochresebloggen
Portugal

Bergspasset i Odelaite

I dag var det dags för det som många tycker är veckans höjdpunkt – löpning i bergen vid byn Odelaite. Jag hade tänkt att hänga med gruppen som skulle springa 10 km, men min bloggkollega Ida hade valt det långa 14 km passet och då kändes det som att jag borde klara det jag med. Har aldrig sprungit längre än 10 km dock, så lite pirrigt kändes det.

Jag fick tips att ta det lugnt, hålla ett tempo där jag kunde småprata med medlöparna och samtidigt använda den löpteknik vi fick lära oss igår för hur man ska springa i upp- och nerbackar.

Så, upp i bergen och iväg. Vi hade riktig tur med vädret, soligt men lagom varmt. Jag höll ett lägre tempo än jag brukar, runt 6 km/h och det var riktig skönt. En del sega långa backar på ca 2 km som drog ner snitthastigheten rejält, men med min nyvunna teknik på nedförslöpning sprang jag om de som hade sprungit om mig i uppförsbacken!

Gick i mål exakt på 6 km/h enligt plan. Inte mer trött än jag brukar vara efter 10 km, 17så nu känner jag mig peppad på att lägga in ett långdistans pass per vecka i mitt träningsprogram!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar