Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en riktigt god glögg. Råkar man köpa fel är det inte mycket man kan göra med en glögg man inte gillar förutom att göra en drink av den – tips på såna drinkar kommer inom kort!

Men först tips om den bästa glöggen 2023 av de fem vi provade. Långt ifrån ett stort test och det finns garanterat många riktigt bra vi inte provade detta år, exempelvis Edward Bloms glögg som är en favorit sedan tidigare.

I år provade vi fem olika sorters glögg, från klassiska rödvinsglöggar till två vitvinsglöggar som var klart innovativa.

Bästa glöggen 2023

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vi provade först tre olika sorters rödvinsglögg. Tegner & Sons ekologiska torra glögg var i vårt tycke alldeles för torr och osöt. Och då är vi vana vid helt osötade sylter, naturviner och riktigt torra vitviner. Vill man ha en torr glögg är Edward Bloms glögg ett bättre val rent smakmässigt. 

Den andra var Grönstedts starkvinsglögg. En klassisk glögg, med mycket julkryddor och en tydligt bärig ton. En glögg som är helt ok, men som inte gjorde något större intryck. 

Spritverkets ekologiska glögg var vår klara favorit av de röda. Även denna en klassisk glögg men mer fyllig och djupare smakar än de andra två vi provade. Riktigt god. Den rätt fula förpackningen gör inte denna goda glögg rättvisa! 

Vit innovativ glögg

Vi provade även två vita klart innovativa glögger. Gotlands Ginfabriks glögg men smak av gin, äpplen och päronsprit, samt Norrbottens Destilleri glögg med smak av havtorn och jalapeno!

Gotlands Ginfabriks glögg var som varm i vårt tycke för spritig och hade inte så mycket som påminner om en vanlig glögg. Denna glögg skulle göra sig klart bättre kall, över is eller som del i en kall cocktail.

Norrbottens Destilleri glögg var utan tvekan den mest udda glöggen i av de fem vi provade. Ytterst lite hetta av jalapenon, men stark smak av havtorn och svag ton av julkryddor. Vill man ha en annorlunda glögg är detta en kul variant att testa. Även denna skulle passa bra i en kalldrink. 

Plus för designen av dessa två vita glögger, klart snygga flaskor!

Läs tidigare års tester av glögg

Bästa julölen 2023

När du ändå går till Systembolaget för att köpa glögg till adventsfikat – passa på att köpa lite julöl. De godaste sorterna tar ofta slut långt innan julafton – och du hittar mina tips om bästa julölen här.

Årets bästa julöl 2023

Julmatstrender 2023

Nyfiken på att läsa lite om vilka trender som man kan se 2023 gällande julfirande, mat och dryck och vad man lägger mest pengar på? Kolla in reportaget om Jultrender 2023 här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...