Avsmakningsmeny på Waipo South

Dela inlägget:

I veckan var jag ute med några vänner för att äta middag och vi testade då avsmakningsmenyn på Waipo South vid Medborgarplatsen. För omväxlings skulle var det inte jag som valt restaurang eller bokat bord, det hade en av kompisarna gjort, efter att ha nappat på ett specialerbjudande om ”avsmakningsmeny med 8 rätter för 298:-”. Waipo South är en del av Ponggruppen, som har en mängd asiatiska snabbmatsställen och restauranger – ofta med asiatiska bufféer, i form av bland annat ett antal Pong och Pong express, samt två Waipo – där Waipo South vid Medborgarplatsen är den senaste. Waipo gissar jag är koncernens lite mer fine-dining och här finns både rätter a la carte och i form av avsmakningsmenyer.

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till både restaurangen och denna avsmakningsmeny (på grund av kedjans snabbmats- och bufféfokus i övrigt), men villig att ge stället en chans. Och framför allt var det vännernas sällskap jag var ute efter!

Som nyöppnat är Waipo South fräscht – och stort. En ganska avskalad lokal, nakna väggar, träbord utan duk och stoppade soffor och stolar. Långt ifrån de klassiska asiatiska restaurangerna utsmyckade med röda drakar och inredning med gulddetaljer!

Avsmakningsmeny på Waipo South
Avsmakningsmeny på Waipo South

Avsmakningsmeny på Waipo South

Vi slog oss ner vid vårt bord och tog in en varsin öl att börja med. De hade bara två på fat, men desto fler på flaska. Vi testade Waipos egna lager (vars etikett går i lite mer klassisk asiatisk ton!) som var riktigt bra – så vi fortsatte med samma öl hela middagen.

Avsmakningsmeny på Waipo South

Sen kom rätterna in, de flesta i serveringar för två – ofta två olika rätter i taget. Först ut var små ångade dumplingar, som var riktigt goda. Till dem två såser, en het med chili och en soja.

Avsmakningsmeny på Waipo South

Nästa rätt var gambasräkor med wasabikräm inbakade i friterad sötpotatis. Lite väl mycket sötpotatisfras, men skakade man bort hälften var det gott med fraset till räkan.

Avsmakningsmeny på Waipo South

Nästa rätter var en liten råbiff och en sallad med riven anklever. Bägge rätter som inte alls var så enkla att dela på två och helt klart skulle tjänat på att man fick en varsin liten tallrik – speciellt om man är ett killgäng som inte vill dela på en tallrik i lady-och-lufsen-stil! God råbiff – salladen lite märklig med den rivna anklevern under salladen. Och finriven anklever är en form som är lite knepig att få upp med pinnar!

Bästa rätten på menyn tyckte jag den femte rätten var, sake- och misomarinerad black cod. Riktigt bra!

Avsmakningsmeny på Waipo South

Sedan kom två rätter som var ganska lika, med ris till. Biff med salladslök och svartpeppersås var god med krispiga haricots verts och bra kött – i alla fall de bitar jag fick. Den andra portionen hade två bitar som var riktigt seniga. Den andra rätten var friterad oumphen – ingen höjdare, med alldeles för hårt friterad oump – dock goda grönsaker.

Finalen bland varmrätterna såg ut som kalvbräss men var friterad kycklinglårfilé, toppad med friterad basilika som kom in med chilimajonnäs.

Avsmakningsmeny på Waipo South

Till dessert kunde vi välja mellan creme brulée eller en klassisk chinakrogsdesssert – friterad banan med glass. Jag tog banen, av nostalgi till barndomens besök på chinakrog i Norrköping. Där det dock var mer fokus på mycket sirap och glass till bananen – inte finlir som här med mandelspån och bär!

Avsmakningsmeny på Waipo South

Sammantaget. helt godkänt. även om jag överlag skulle jag velat ha lite mer tryck i smakerna i de flesta rätter, med mer hetta, mer syra och salt. Men, för specialpriset vi fick var detta värt pengarna, personalen var trevlig och vi hade en superhärlig middag!

Waipo South
Adress: Medborgarplatsen 3
Deras webb hittar ni här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...