fbpx
Matochresebloggen
Travel hacks

Året som gått – travel hacks – top 7

Matochresebloggen handlar inte bara om resor och restaurangbesök, utan jag försöker även dela med mig av tips på hur dina resor kan planeras bättre, hitta bra underhållning på resan och hur man minskar jetlag. Här kommer länkar till sju av årets bästa “Travel hacks”-inlägg!

  1. Tio tips för att sova bättre på flygplan. Många självklara saker som att skippa kaffe! Men visste du att ljuset från mobila enheter gör det svårare att sova strax efter. Bättre då att lyssna på en bok om man planerar att sova senare.
  2. Fem tips för att boka de billigaste flygbiljetterna. Undvik populära resdagar, se om två enkelresor med olika bolag är billigare än tur/retur med samma och tips om hur långt i förväg du ska boka
  3. Teknik och underhållning på resan. Något som många inte tänker på är att man ofta kan ladda mobilen via en USB-utgång på TV’n om man glömt väggpluggen eller adaptern hemma.
  4. Planera din roadtrip med Google Maps. Här visar vi steg för steg hur du använder Google maps för att planera resan och sedan få över planeringen till mobilen
  5. Fem smarta sätt att märka din resväska. Märk din väska för att inte riskera att någon tar din väska av misstag!
  6. Tio tips för att minska jetlag. Tips som “Sov – eller håll dig vaken – som du redan var framme” har jag använt med framgång.
  7. Välj rätt betalsätt när du betalar din resa. Visste du att det spelar stor roll vid en eventuell konkurs hur du betalade din resa – läs detta innan du bokar nästa resa!

Vad är dina bästa travel hacks? Kommentera gärna!

Fler årssummeringar: Klicka här för att läsa om årets resor, här för årets matupplevelser på hemmaplan.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar