Recension restaurang Ling Long på Riddargatan

Dela inlägget:

Restaurangen på Story Hotel på Riddargatan 6, bytte nyligen karaktär och namn till Ling Long. Här serveras ”mat med asiatiska smaker lagad på nordiska råvaror”.  Lokalen är luftig med högt till tak och inte trångt mellan borden. Industriell känsla med råa betongväggar som mjukas upp med trä och andra naturmaterial.

 Vi testade lunchen här, där man kan välja på Bibimbab med kött, fisk, fågel eller tofu (135:-) eller sallad som även den finns i fyra varianter (140:-).
 Bibimbaben var bra och kom med mör gårdskyckling, kimchi, böngroddar, marinerad gurka, broccoli, svamp och pocherat ägg.


Ännu läckrare var biff-tartarsalladen med sojabönor, cashewnötter, gurka, citrongräs och koriander. Till kaffet finns tre små desserter; biskvi (20:-), ingefärssorbet (40:-) eller en liten créme brule (60:-). Väldigt goda, men i minsta laget!


Bra och trevlig service och skön stämning. Inget ställe man bara slinker in på i det lite undangömda läget på Riddargatan och de allra flesta gästerna verkade liksom vi ha bokat bord i förväg på lunchen.
Bra upplevelse som gjorde mig sugen på att testa även middagen här, kvällsmenyn är självklart större men går i samma stil som lunchen.

Eller kanske svänga förbi baren någon kväll, förutom cocktails och bra fatöl finns en barmeny med rätter mellan 75-185:-.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...