Saker att göra i Bath – 10 tips

Dela inlägget:

Fuderar du på vad det finns för saker att göra i Bath? Bath är en vacker stad i sydvästra England där man hittat byggnader från över 2.000 år sedan. Staden är så speciell att hela Bath 1987 upptogs på UNESCOs världsarvslista. Bara 21 kilometer från Bristol är det en populär stad för en dagsutflykt hit.

Här kommer de 10 saker jag kan tipsa om i Bath – det sista tipset handlar om att ta sig ut från Bath till de omgivande städerna!

10 saker att göra i Bath

1. Besök the Roman Baths

Här byggde romarna ett stort badhus runt år 100, som upptäcktes av en slump på slutet av 1800-talet och som sedan dessa grävts ur och återskapas eftersom.

Än idag är det naturliga källor som förser badet med vatten, men man kan inte bada här utan bara titta!

Saker att göra i BathSaker att göra i Bath

2. Luncha eller drick afternoon tea på The Pump Room

Intill det romerska badet ligger The Pump Rooms. En pampig byggnad som på 1800-talet var en danssalong. Idag är det en av Baths mest populära restauranger med högt i tak, vita dukar och en pianist som skapar en härlig atmosfär.

Saker att göra i BathSaker att göra i BathSaker att göra i Bath

3. Ät en Sally Lunn Bunn i Baths äldsta hus

Baths äldsta hus som finns kvar byggdes 1482 och 200 år senare flyttade Sally Lunn in här. Hon byggde ett bageri och skapade Sally Lunn Bunns – en stor briocheliknande vetebulle. Den säljs på många ställen i stan men originalet hittar ni här. I källaren kan ni se hur det såg ut när man bakade bullarna på 1800-talet!

Saker att göra i Bath

4. Smaka riktig engelsk Fudge

På The Fudge Factory gör man fortfarande fudge som för 100 år sedan, på socker och grädde som kokas, hälls ut på en marmorskiva och vänds upprepade gånger så det kommer in luft och gör fudgen fluffig.

En turistig show, men kul och man får smaka hur många olika sorter man vill. Godast: Salt karamell!

5. Promenera runt i Bath

Hela Bath är kulturminnesmärkt och det är en supermysig stad att promenera runt i. Vackra byggnader och massor av caféer, restauranger och försäljare!

6. Shopping i Bath

Jag gillar inte att shoppa, men min fru skulle älskat shoppingen i Bath. Här finns många kedjor som man hittar i London, men på bekvämt promenadavstånd.

7, Promenera till toppen av Prior Park

En dryg halvtimmes rask promenad från Baths centrum tar dig upp till toppen av Prior Park. En stor vacker park på en relativt brant sluttning. Från toppen har man en vacker vy över Bath och längre ner i dalen finns en liten damm. Perfekt utflyktsmål eller picknicplats.

Varning för de aggressiva svanarna i parken. Jag lyckades dock som alla andra springa förbi dem utan att bli mer attackerad än ett argt väsande.

8. Besök The Jane Austen Centre

Jane Austen bodde fem år i Bath och till hennes ära har man skapat ett Jane Austen Center i ett hus inte långt från ett av de hus hon bodde i under slutet av 1800-talet. Hör kan man få en guidad tur av personer klädda tidsenligt och lära sig mer om denna spännande författare.

När man guidats klart kan man med fördel fortsätta två trappor upp till The Regency Tea Room där man serverar klassiskt afternoon tea enligt konstens alla regler.

9. Gå på spa!

Detta är det enda tipset jag inte har testat själv, mest pga tidsbrist men också för att Baths relativt nybyggda spa inte har någon historia utan byggdes för tio år sedan. Det använder samma källa som det Romerska Badet och har en takpool med fantastisk utsikt.

Så, kommer ni hit med lite mer tid eller om det är dåligt väder kan detta vara ett tips!

10. Åk utanför Bath

Ja, tar man en biltur ett par kilometer utanför Bath hittat man mysiga små byar, och underbar natur. Vi åkte några timmar med en guide från Around and About Bath, som tog oss till ett par platser vi omöjligt skulle hittat på egen hand – rekommenderas att ta en liknande tur! Mer info aroundandaboutbath.com

Sammantaget – Bath ett utflyktsmål där det finns något för de flesta. Var dock beredd på att det är massor med folk – så boka bord i tid och besök populära ställen som The Roman Bath tidigt på morgonen innan alla andra kommer!

Läs mer om Somerset

24 timmar i Wells – Englands minsta stad

Cheddar i Cheddar

Bristol Food Connections – årlig matfestival i Bristol

Resan till Somerset gjordes i samarbete med Visit Britain, men åsikter och synpunkter är som alltid mina egna.

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...