Weekendresa till Belgien med mat- och dryckesfokus!

Dela inlägget:

Flandern är en historisk region i norra Belgien, där man bland annat finner städerna Gent och Antwerpen – som även är Belgiens största städer i termer av befolkning, även om Bryssel numera är huvudstaden. Flandern är bland annat känt för sina mysiga städer, öl och choklad men har såklart så mycket mer att erbjuda.

I helgen åkte jag på en weekendresa till Belgien ihop med tre andra bloggare från Danmark och Norge, inbjuden av Visit Flandern för att utforska dessa städer – framför allt mat- och dryck i städerna Gent och Antwerpen.

Från vänster – Jan Henrik – Norsk matbloggare som driver gladkokken.no, jag själv, Sarah from visitflanders – en riktig foodie som planerade dagarna i Gent samt Rasmus Krarup Jensen som driver den danska Mandekogebogen. Bakom kameran dansken Jonas Togo Rasmussen

Weekendresa till Belgien – första dagarna i Gent

Vi startade Weekendresan till Belgien med två dagar i Gent. En supermysig stad med kullerstensgator, vackra hus och stora torg. Detta var en gång i tiden Belgiens huvudstad och hamnen var då en central handelsplats.

Weekendresa till Belgien - Gent

Här testade vi flera intressanta restauranger och hängde på både genuina gamla pubar och ambitiösa cocktailbarer. Vi besökte flera chokladbutiker och provsmakade såklart allt vi kunde!

Weekendresa till Belgien - Gent
Weekendresa till Belgien - Gent

Sightseeing i Gent gjorde vi mest per fots, en förmiddag med en fantastiskt energisk guide som tog oss till sina guldkorn i Gent. Vi tog också en båttur där man – såklart serverades vi belgisk öl medan vi gled fram i kanalen.

Weekendresa till Belgien - Gent
Weekendresa till Belgien - Gent

Tåg från Gent till Antwerpen

Tågnätet är väl utbyggt i Belgien och man kan snabbt ta sig mellan städer både inom landet såväl som till andra europeiska städer som Paris. Tåget mellan Gent och Antwerpen tar bara någon timme. Smidigt!

Tåg från Gent till Antwerpen

Framme i Antwerpen kommer man till en av stadens främsta sevärdheter – den vackra järnvägsstationen. Stationen byggdes 1895–1905 och genomgick en omfattande renovering med start 1998 så den numera har flera underjordiska våningar och kan hantera ett stort antal avgångar,

Ett dygn i Antwerpen

Antwerpen är alltså Belgiens största stad och under ett drygt dygn här provade och såg vi lite av det bästa staden har att erbjuda. Riktigt intressanta restauranger, fler chokladprovningar, besök på ett showroom på av landets största bryggerier (såklart med ölprovning!), drinkar på Europas bästa cocktailbar och en hel del sightseeing.

Ett dygn i Antwerpen
Ett dygn i Antwerpen
Ett dygn i Antwerpen. Weekendresa till Belgien
Ett dygn i Antwerpen. Weekendresa till Belgien
Ett dygn i Antwerpen
Ett dygn i Antwerpen öl. Weekendresa till Belgien
Weekendresa till Belgien

Tre dygn i Belgien var kort och intensivt, fyllt med så mycket roliga och goda upplevelser. Jag har i vanlig ordning gjort massa research på plats också för att få med fler tips än bara det jag själv hann med att testa.

De närmaste dagarna kommer jag med reportage här på på bloggen med ambition att det ska bli de mest heltäckande tipsen om Gent och Antwerpen, där får ni såklart med detaljer om det ni skymtar ovan och mycket mer!

Resan gjordes i samarbete med Visit Flandern – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...