Weekend i Prag – resan dit och första kvällen!

Dela inlägget:

Äntligen var det i helgen dags att återvända till Prag, en stad som ligger så nära men som jag inte varit i på över 20 år. Från den resan minns jag mest vackra byggnader, pampiga torg, billig öl och gulasch. Nu var tanken att göra lite mer sightseeing, men även testa några av Prags bästa restauranger (här finns bland annat tre krogar med en stjärna i Guide Michelin). Här finns även ett par cocktailbarer som jag är väldigt sugen på att besöka. Det var dessutom St. Martin-festival i Prag denna helg med vin- och gåstema i hela staden!

Start på Arlanda

Jag och min vän sågs fredag eftermiddag vid Arlanda Express och en stund senare satt vi på Himmel & Hav på Arlanda (terminal 2), gick igenom vår planering och gjorde lite sista research innan vi hoppade på planet. Jag är inte en person som alltid måste ta en öl innan jag hoppar på ett plan men denna fredag kändes det helt rätt!

När det kommer till sightseeing där man egentligen inte behöver boka något i förväg lämnar jag ofta just den researchen till sist så här kollade vi upp alla tips jag hade samlat på mig lite mer grundligt och putsade lite på planeringen för att få in allt vi ville göra och se.

Med Czech Airlines till Prag

Czech Airlines är Tjeckiens egna flygbolag och de flyger direkt till Prag från terminal 2 på Arlanda. Flyget tar mindre än två timmar och då spelar det för mig inte så stor hur stort benutrymme det är eller vad som serveras ombord. ”Fly OK” är namnet på Czech Airlines kundprogram och det beskriver upplevelsen bra, det är ok att flyga med dem, men det ingår inget, finns inget wi-fi och är ganska trångt benutrymme.

Weekend i Prag

Men, de har billiga biljetter, flyget går från Arlanda och de gick i tid och kom fram före utsatt tid. Så jag kan absolut rekommendera att flyga med dem till Prag. Min fotassistent slocknade direkt när planet lyfte medan jag jobbade lite och lyssnade på senaste avsnittet av Alex & Sigge.

Från Prags flygplats till city

Flygplatsen i Prag är ganska liten och snabb att ta sig ut från. Här väntade en chaufför på oss för att ta oss till hotellet, men har man inte den lyxiga lösningen står det i vanlig ordning massor av taxibilar utanför och man kan även åka billigt från flygplatsen med Uber (som här även har den billigaste kategorin Uber Pop som inte längre finns i Stockholm). Ännu billigare kan man åka om man tar en vanlig buss som går mellan flygplatsen och city, läs mer om vilka busslinjer som finns här.

Weekend i Prag

Checkar in på Hotel Golden Key

Denna resa hade turistbyrån valt hotell och bokat in oss på botuiquehotellet Golden Key som ligger i ”lesser city” ett par minuters promenad från Karlsbron på andra sidan om gamla staden. Superfint litet hotell med 25 rum i en vacker gammal byggnad från 1600-talet där det från början låg en låstillverare som levererade till bland annat kungen – därav namnet Golden Key.

Cocktails på AnonymouS

Efter att ha lämnat väskorna på hotellet åkte vi till den lilla cocktailbaren AnonymouS Shrink’s Office och gick sedan till deras systerkrog AnonymouS. Klart coola barer och grymma drinkar, serverade av bartenders med masker på ett minst sagt annorlunda vis, som denna whiskydrink som kom som dropp!

Weekend i Prag

Middag på Field – en av Prags tre Michelinkrogar

Vi fortsatte sedan till Field som är en av tre krogar i Prag med en stjärna i Guide Michelin där vi åt en fantastisk avsmakningsmeny.

Weekend i Prag

Efter denna långa meny och vinpaket var det skönt att promenera tillbaka till hotellet på kullerstensgator genom staden som var full med folk som fortfarande, klockan 1 på natten en novemberfredag, satt på uteserveringar (visserligen inlindade i filtar och under gasolvärmare…)

Detta var en snabbversion av vår första kväll, mer detaljer om restauranger, barer och hotell kommer inom kort!

Resan till Prag gjorde vi i samarbete med Tjeckiens Turistbyrå, men åsikter är som vanligt mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...