Matkassetest – Ecovivas ekologiska matkasse

Dela inlägget:

Fjärde veckan med matkasse och nu har vi testat Ecovivas ekologiska matkasse. Ecoviva har fått en hel drös med utmärkelser (vilket de stoltserar med både på sin webbsida och på påsen som maten kommer i) så det är med höga förväntningar vi kollar in veckans matkasse och vilka recept de bjuder på. Vi beställde deras ekologiska orginalkasse, men de har även varianter som tex vegetarisk eller gluten- och laktosfri.

Leveransen

Dagen innan leveransen fick vi ett sms från Ecovivas budfirma Budbee där vi kunde kolla upp alla detaljer om vad som skulle komma och när. Bland annat har de en Uber-lik karta där man i realtid kan se hur budet är på väg till ens dörr med leveransen – high tec!

Vi var inte hemma när budet kom men fick ett sms som bekräftade att påsen hade levererats på utlovad tid.

Påsen innehöll alla varor vi hade beställt. Dock var det ingen speciell låda eller försluten påse för kylvaror (vilket det varit för alla andra påsar vi fått) så man ska nog tänka på att man inte kan vänta hur länge som helst innan man kommer hem och packar in varorna.

Ecoviva Ekologisk Matkasse

Mat och recept i Ecovivas matkasse

Redan när jag packade upp varorna och läste recepten kände jag att detta var en matkasse i min smak. Roliga, lite mer avancerade recept men även en hel del genvägar som färdigbakade pizzabottnar. En fin liten folder med recept och bilder (även om bilderna i många fall verkar vara återanvända från andra recept då de innehåller tillbehör som inte fanns i veckans recept).

Första dagen tog jag den råvara som jag kände var risk att bli dålig om vi inte startade med den – ekologisk hönsfärs. En ganska ny smart råvara där man gör färs av ekologiska värphöns som tidigare kastades. Färsen luktar lite illa om man inte är van vid den, men smaken när den är tillagad är god!

Hönsfärsen blandades med lagrad ost och blev små biffar som serverades med brynt kaprissmör, pressad potatis och ljumma rödbetor. Supergott!

Ecoviva Ekologisk Matkasse

Nästa dag en god men enklare rätt, curryfoftande fisksoppa som tog mindre än 20 min att göra, till den aioli och färdiga bake-off bröd.

Ecoviva Ekologisk Matkasse

Tredje dagen var det kantarellpizza med bönsallad som stod på menyn. Läcker topping med zucchini och kantareller och både lagrad ost och mozzarella på. Här kände jag på mig att barnen skulle protestera, så de fick istället en variant med skinka. Till pizzan en god sallad på färdiga linser och bönor som jag gillade, men som barnen vägrade att smaka.

Ecoviva Ekologisk Matkasse Ecoviva Ekologisk Matkasse

Sista dagen var den rätt som vi nog alla gillade mest – tärnad potatis som stektes i ugn och till det älgsouvaspytt, morotstzatsiki, picklad rödlök och tomater. Kanske något tillbehör mer än nödvändigt, men supergott!

Ecoviva Ekologisk Matkasse

Sammanfattning om Ecovivas ekologiska matkasse

 • Leverans: De skulle komma och leverera söndag eftermiddag och kom 16.30. Bra!
 • Antal måltider: 4.
 • Pris: 899:-
 • Varorna: Allt var bra och kom med i leveransen
 • Ekologiskt: I stort sett allt var ekologiskt – bra!
 • Recept: Tydliga steg-för-steg recept. Förutom ost var det ingen råvara vi behövde spara till någon annan dag – skönt.
 • Tidsåtgång: 20-35 minuter. I nivå med hur lång tid vi normalt lägger på vardagsmaten, dock med fler tillbehör och lite mer ambition!
 • Gott: Supergott, framför allt för oss vuxna. En del recept som kantarellpizza med bönsallad som jag tyckte var kul gillade inte barnen alls.

Idéer vi tar med oss från veckans matlagning

 • Tzatziki på morot istället för gurka
 • Ugnststeka potatis i små tärningar som man gör till te x biff rydberg – succé!
 • Superenkel fisksoppa som smaksattes med billig curry istället för saffran. Smart!

Ecovivas matkasse är den som vi testat hittills som känns mest premium, detta är rätter som jag gärna skulle bjuda gäster på om de kom över på en vardagsmiddag. Dock inte så barnanpassad, men det kan man ju ordna själv genom att tex ersätta svamp med skinka.

Är dock den dyraste kassen hittills och även den enda som inte har ett nedsatt pris på första påsen till nya kunder.

Tips till Ecoviva på hur kundupplevelsen skulle bli bättre

Svårt, detta var så bra från leverans och fräscha råvaror till goda recept och smaker. Möjligen att bilderna till recepten kunde vara mer rättvisande.

2 kommentarer

 1. Har fortfarande aldrig testat någon matkasse, Maria här hemma brukar rodda ihop det mesta ändå men efter de här testerna undrar jag om vi inte ska slå till i höst. Återstår att se vad Östersund har att erbjuda i sammanhanget.

  • Ja, klart kul sätt att få lite ny inspiration, även om man som jag gillar att laga mat. Passar extra bra om man föredrar att laga mat efter recept!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...