Weekend i Paris

Dela inlägget:

Det finns många härliga städer i Europa, men en helg i Paris är svårslagen! Kombinationen av riktigt bra restauranger, massor av saker att se och göra och att man tar sig dit snabbt med direktflyg gör detta till en perfekt weekendestination. Vi var där förra våren hela familjen, då med mest fokus på Disneyland. I vår vore det kul att åka dit med bara min fru och fokusera mer på mat och dryck i Paris!

Weekend i Paris – flyg dit

Man flyger direkt till Paris från Arlanda på 2 timmar och 20 minuter. Med Air France kostar en t/r-biljett bara från 1.040:-.

Så, efter jobbet skulle jag i vanlig ordning ta Arlanda Express ut till flygplatsen och då jag alltid vill ha lite extra marginal skulle vi nog efter incheckning hinna med en räksmörgås eller ett glas bubbel innan det var dags att hoppa på flyget.

Bo bra  i Paris

Det finns massor med charmiga små hotell i Paris, ett som dessutom är riktigt coolt är Les Petits Moulins i Marais som är som hämtat ur en Bondfilm! Sist vi var i Paris bodde vi utanför stan, men nu blir jag så sugen på att bo mitt i smeten!

Hotel du Petit Moulin Hotel du Petit Moulin Hotel du Petit Moulin

Upplev Paris

Väl på plats i Paris finns det så mycket att göra och se. Vi som har varit i Paris flera gånger och redan gjort de klassiska sakerna man ”måste göra” (gå upp i Eiffeltornet, kollat in konstmuseet Centre Pompidou osv) kan nu istället gå tillbaka till våra favoritkvarter och parker och bara njuta av att vara i Paris, kolla på folk och äta riktigt gott!

Weekend i Paris

Michellinkrogar i Paris

I Paris finns hela 106 krogar med Michelinstjärnor, varav 10 med tre stjärnor! Antingen kör man all-in och äter middag på någon av dessa krogar, eller så tar man budgetalternativet och bokar lunch istället (vilket vi gjort flera gånger vid tidigare resor till Paris), då har de flesta lunchmenyer för under halva priset.

Exempel: Trestjärniga Arpège som drivs av kocken  Alain Passard. Lunchmeny 145 Euro och middagsmeny från 320 Euros.

Utflykter från Paris.

Tar man en lite längre weekend, t ex torsdag – söndag kan man med fördel göra en utflykt från city en av dagarna. I ett kommande  inlägg kan ni läsa mer om en av de härligaste utflykterna man kan göra – till Versailles!

Upptäck Paris och området kring mat, kultur och shopping!

Läs mer om saker att göra i Paris på franska turistbyråns svenska site france.fr

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...