Var är det varmt på Höstlovet?

Dela inlägget:

Varje år ställer vi oss samma fråga: ”Var är det varmt på Höstlovet?” och så börjar vi att leta efter resor.

Svaret beror på hur  varmt man vill ha, hur långt man är beredd att åka – och hur mycket man är beredd att betala såklart.

Nedan listar jag några av de populäraste platserna att resa till – med medeltemperatur i luft, vatten och antal dagar med regn i snitt under höstlovet.

Södra Europa på Höstlovet?

Man kan ha tur och få en fin vecka i södra Europa på höstlovet, som dock oftast på sin höjd är varmt som en ”vanlig” svensk sommar. Vi har spenderat höstlov både i Spanien och Grekland och har haft tur med väder bättre än snittet.

Höstlov i Grekland

Förra hösten åkte vi till en badort i Kassandra söder om Thessaloniki i Grekland på höstlovet, dit vi hittade billiga direktflyg (som dock inte finns i år på höstlovet). Även där hade vi skaplig tur med vädret men solade med badrock på och barnen var de enda som badade på hotellet (som var på väg att stänga för säsongen).

Var är det varmt på Höstlovet?

I Oktober är det i snitt 16 grader varmt i Kassandra för att i November dyka till 11 grader. 8-10 dagar under en månad får man räkna med regn och 18-21 grader i havet.

Höstlov i Spanien

Spanska solkusten är populärt bland svenskar och det är fortfarande 20 grader i luften i oktober, 16 i november i t ex Malaga i snitt på höstlovet. 4 respektive 6 dagar med regn i oktober/november och runt 20 grader varmt i havet.

Höstlov på Cypern

Cypern är Medelhavets tredje största ön och räknas geografiskt till Asien. Här är snittemperaturen 22 grader i Oktober och 17 i November. Det regnar mer på hösten än på sommaren – 4 resp 6 dagar med regn i oktober och november. Och till skillnad från 13 soltimmar per dygn i Juli är det 8 soltimmar i November.

Varmt på höstlovet

Så – södra Europa funkar bra om man vill byta miljö, fly mörkret och kylan i Sverige men inte nödvändigtvis måste ha supervarmt väder.

Värme på höstlovet – Florida, Dubai eller Gran Canaria

Vill man ha mer ”garanterad” värme får man ta sig lite längre och betala mer för resan.

Höstlov i Florida

För två år sedan var vi i Florida på höstlovet, där vi hade otur med regn i Miami, men superfint väder på västkusten.

Stränder Sanibel Island

Vanligen är det i Miami 23 grader i medeltemperatur i luften och 26 i vattnet i November. Dock finns det – som vi märkte – klar risk för regn. I Oktober är det 16 dagar med regn i snitt i Miami, i November 10 dagar.

Höstlov i Dubai

Dubai är solsäkert och man tar sig dit smidigt med direktflyg som bara tar 6 timmar. 25 grader i medeltemperatur i luften och 27 i vattnet i November. Bara en dag med regn i 1 snitt – så vädret i Dubai på höstlovet är i det närmaste optimalt!

Vi har inte varit i Dubai på höstlovet, men var däremot där i Julas och hade en grym vecka!

Palazzo Versace i Dubai Pooler

Höstlov på Kanarieöarna

Kanarieöarna är en annan solsäker favorit populär bland svenskar – med all rätt. 21 grader i medeltemperatur i luften och 22 grader i vattnet i November, men upp mot 10 dagar med regn.

Vi var i Maspalomas för några år sedan på jullovet och dit skulle jag gärna åka en vecka på höstlovet. Med charter är det direktflyg även dit.

Var är det varmt på Höstlovet?

Fler länder som har lite mer garanterad värme:

Höstlov i Thailand

Vår favoritö i Thailand är Koh Lanta, där vi var vartannat år när barnen var små. Temperaturen på Koh Lanta är i snitt härliga 28-30 grader i luften året om. Det som gör höstlovet lite mer chansartat är att det är i slutet av regnperioden, med 16 dagar regn i oktober och 9 dagar i november i snitt. Men, ofta kan det vara snabba skurar och det är även billigare att bo här under denna period jämfört med över jul!

Egypten

Egypten har 21 grader i medeltemperatur i November (Hurgada) och borde vara ett perfekt val. Men efter en långresa dit för 15 år sedan där vi kryssade på Nilen, kollade in pyramiderna, dök i Hurgada och gjorde en dagsutflykt till Kairo har vi gjort det vi ville göra där och är heller inte så sugna på att åka tillbaka.

Hotbilden, alla beväpnade vakter, militär behövs som som eskort när man åker genom öknen och att i stort sett alla blir magsjuka är bara några av anledningarna som gör att landet går bort för oss.

Synd på ett land som var så framstående för ett par tusen år sedan!

Marocko

Till Agadir i Marocko går det direktflyg från Stockholm och det är 19-22 grader i Oktober-November. 3 dagar med regn och 21 grader i vattnet gör det till ett klart vettigt alternativ på höstlovet.

Jag har inte varit där, men det har Peter & Helena som driver Freedomtravel. Kolla in deras Agadirtips här. Bilden nedan är lånad från deras senaste resa till Agadir.

Alla snittprognoser är hämtade från holiday-weather.com

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...