fbpx
Matochresebloggen
Dubais öken på egen hand
Dubai Okategoriserad Öken

Utflykt till Dubais öken på egen hand

Det är givet att man vill se öknen och hoppa i sanddynerna när man åker till Dubai och sist vi var här hela famlijen åkte vi på en klassisk tur. Den startar med biltur i jeepar i sanddynerna och sedan tas man till ett ställe uppbyggt bara för turister med kamelridning, magdans, en kille som snurrar hundratals varv införd en blinkande klänning och sedan en buffemiddag. Vi gillade bilturen, men var inte så sugna på att göra resten av programmet igen.

Det vi däremot ville göra vara att åka ut till öknen och se solnedgången så vi hyrde en egen bil och fick tips om det bästa stället att åka till på egen hand – Hatta Road.

Utflykt till Dubais öken på egen hand

Med en packad picnickkorg och Google Maps inställd på Hatta Road gav vi oss iväg. Från Dubai tar det ca 45 minuter att åka till den bästa delen längs Hatta Road, där man kan parkera bilen och sedan gå en kort bit in till sanddynerna.

Dubais öken på egen handDubais öken på egen handVi stannade för att tanka på vägen och fick tips av några killar med stora 4-hjulingar om det bästa stället att parkera på Hatta Road och gå in i öknen och kom fram strax innan solen gick ner.

Dubais öken på egen handDubais öken på egen handDubais öken på egen handDubais öken på egen handDet är verkligen magiskt att se solnedgången i öknen och hoppa ned från sanddynerna. Helst skulle man vilja vara helt ensam, gör man som vi får man ta att det är en del andra sällskap i närheten (även om vi lyckades ta bilder där de inte syns).

Det är populärt bland lokalbefolkningen att göra precis som vi och ta med sig picnic ut till öknen och många tar även med sig tält och övernattar på egen hand. Strax nedanför den plats vi valde hade ett killgäng från Oman slagit upp sitt stora tält där de skulle övernatta. Väldigt trevliga, kom upp och hälsade och bjöd på frukt.

Dubais öken på egen handBästa stället att stanna i Dubais öken för picnick

Hatta Road är alltså den väg med bäst sanddyner inom promenadavstånd från bilen. Man kan även hyra en egen jeep och raca på sanddynerna men det är inget som rekommenderas, man ska vara minst två sällskap för att kunna få assistans om någon kör fast och är det är klart smartare att hyra en guide om man är sugen på att åka in i öknen eller åka med på en guidad tur.

Den blåa punkten på kartan nedan är där vi stannade.

Dubais öken på egen handTill Dubais öken på guidad tur

Låter detta lite jobbigt och du vill hellre åka på en vanlig tur ut i öknen? Då kan du läsa om en sån här!

Du kanske också är intresserad av...

8 Comments

 • Reply
  dianasdrömmar
  7 januari, 2018 at 08:53

  Kul utflykt, vi hann inte med ökensafari får bli nästa gång kram

  • Reply
   christianmuda
   8 januari, 2018 at 20:20

   Jo, det tar ju en hel del så förstår att ni prioriterade annat, men bra att ha något kvar till nästa resa!

 • Reply
  Liniz
  7 januari, 2018 at 14:07

  Så mysigt m pick nick i öknen 🙂

  • Reply
   christianmuda
   8 januari, 2018 at 20:18

   Ja, supernice! 🙂

 • Reply
  4000mil
  13 januari, 2018 at 11:07

  Bra idé för oss som inte är jätteförtjusta i köpta utflykter.
  När vi köpte motsvarande i Qatar kände vi också att öknen var vacker, men den uppställda lägerplatsen var inte superspännande.

 • Reply
  Anna
  15 januari, 2018 at 17:29

  Fina bilder från en riktig toppenresa! 🙂

 • Reply
  Hans Lind
  21 augusti, 2018 at 16:00

  Hej, finns det möjlighet att få använda bilden där barnen hoppar över sanden?
  Mvh
  Hans LInd

  • Reply
   christianmuda
   22 augusti, 2018 at 18:24

   Hej Hans, maila gärna på info@matochresebloggen.se. Skriv gärna också hur du har tänkt att använda bilden etc så återkommer jag med pris! Vänliga hälsningar Christian

Lämna gärna en kommentar