Tips när du ska köpa solsäng – 12 råd

Dela inlägget:

I somras köpte vi nya solsängar till landet – och vi ångrade direkt att vi inte skaffade nya solsängar tidigare. Det är en himla lyxig känsla att ha flera bra, snygga solsängar att ligga på när solen tittar fram – och klart bekvämare än att bara ligga på en filt på trädäcket. Vad ska man tänka då på när man ska handla in några sköna solsängar?

För oss var det viktigt att solsängarna var lätta, då vi ofta flyttar runt dem och även bär in dem i en lada på vintern. Vi ville att de skulle tåla regn utan problem och snabbt torka. Vi ville ha solsängar utan dynor, men som ändå var mjuka att ligga på. Och de skulle gå att justera för både sittande läge och helt liggande. Då vi köpte fem stycken solsängar samtidigt ville vi också hitta en prisvärd modell. 

Köper man en solsäng så är det en investering man kan ha många år – så här kommer 12 tips inför ditt val av solsäng. 

Tips när du ska köpa solsäng – 12 råd

#1. Syfte och användning: Först och främst måste du klargöra varför du köper en solsäng. Ska den användas i trädgården, på stranden eller vid poolen? Är det för avkoppling eller för att sola? Ditt syfte kommer att påverka de funktioner och egenskaper du behöver.

#2. Materialval: Solsängar kan tillverkas av olika material, inklusive trä, aluminium, plast och rotting. Materialvalet kommer att påverka både utseendet och hållbarheten. Trämöbler ger en naturlig och klassisk känsla, medan aluminium är lättare att rengöra och underhålla.

#3. Komfort och justerbarhet: För att njuta av din tid på solsängen måste den vara bekväm. Kolla om solsängen har justerbara ryggstöd. . Detta låter dig anpassa positionen efter dina preferenser och aktiviteter, som att läsa eller sola.

#4. Kuddar och dynor: Kolla om solsängen levereras med kuddar eller om du behöver köpa dem separat. Eller om det finns modeller helt utan kuddar som ändå är bekväma. 

Tips när du ska köpa solsäng - 12 råd

#5. Storlek och utrymme: Tänk på var du kommer att placera din solsäng. Mät utrymmet och se till att solsängen passar bra. Om du har begränsat utrymme kan du överväga fällbara eller stapelbara alternativ som är lätta att förvara när de inte används.

#6. Hållbarhet och väderbeständighet: Eftersom solsängen kommer att vara utomhus är det viktigt att den kan motstå väder och temperaturväxlingar. Kolla om den är tillverkad av väderbeständiga material och om den har en skyddande beläggning för att förlänga dess livslängd.

#7. Underhållskrav: För att din solsäng ska hålla länge är det viktigt att du tar hand om den ordentligt. Titta på tillverkarens råd om rengöring och underhåll. Vissa material kräver mer omvårdnad än andra.

#8. Prisklass och budget: Priset på solsängar varierar kraftigt beroende på material, kvalitet och märke. Sätt en budget innan du går och handlar och försök att hålla dig inom den. Kom ihåg att det finns solsängar i olika prisklasser som kan möta dina behov.

#9. Design och estetik: Solsängen kommer att vara en del av din utomhusinredning, så tänk på dess utseende och hur den passar ihop med din nuvarande inredning. Välj en design och färg som du tycker om och som kompletterar din utomhusmiljö.

#10. Kundrecensioner och rekommendationer: Innan du köper en solsäng, sök efter kundrecensioner och rekommendationer online. Detta kan ge dig insikt i kvaliteten och prestandan hos olika modeller och märken.

Tips när du ska köpa solsäng - 12 råd

#11. Garanti och service: Kolla om solsängen levereras med någon form av garanti. Detta kan ge dig extra trygghet om det skulle uppstå problem med produkten. Dessutom, kolla vad för typ av kundservice som tillverkaren erbjuder om du behöver hjälp i framtiden.

#12. Transport och montering: Fundera över hur du kommer att transportera solsängen hem och om den kräver montering. Se till att du har en plan för att få den till din plats och sätta ihop den om det behövs.

Att köpa en solsäng är ett viktigt beslut, och det är viktigt att göra rätt val för din komfort och njutning. Genom att överväga dessa faktorer och ta dig tid att forska och jämföra olika alternativ kommer du att kunna välja en solsäng som passar dina behov och förhoppningar på en avkopplande utomhusupplevelse

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...