Sommargästen Lisa Fahlåker

Dela inlägget:

Dagens sommargäst är Lisa Fahlåker som driver bloggen Livetfrandenljusasidan.se. Lisa har en lite mer personlig blogg än min, där hon blandar inspirerande resereportage med andra sätt att förgylla vardagen. Lisa har fått massor med utmärkelser för sin blogg och har dessutom en resepodd ihop med Annika från resebloggen Resfredag. Lisa var en av de som fick mig att börja blogga och som tipsade mig om det utmärkta resebloggarnätverket Svenska Resebloggar som jag verkligen haft stor nytta av. Jag är dessutom ingift släkting med Lisa, som är min frus kusin! Så det är verkligen kul att ha Lisa som gäst på bloggen!

Sommargästen Lisa Fahlåker

Du har bloggat länge, berätta hur det hela startade

Jag har alltid älskat att skriva, och bloggen är ett riktigt roligt sätt att få utlopp för det. Bloggen startade jag redan 2008 i samband med att jag fick mitt första barn, och jag har sedan dess aldrig haft en tanke på att sluta. Numera är bloggen starkt fokuserad på resor då det är mitt största intresse, och jag är fortfarande lika glad över att skriva ner upplevelser och tankar i bloggen. Min blogg är en personligare reseblogg med fokus på aktiva dagar med guldkant – så bloggläsarna får följa med mig på allt från närområdet hemma i Nacka till långresor till andra sidan jorden.

Sommargästen Lisa Fahlåker

Vilken typ av inlägg är de mest lästa på din blogg? 

Då jag har tre barn i åldrarna 1 till 9 så är mycket fokus på resor med barn, och många av mina tipsinlägg inom det är vällästa och uppskattade, till exempel 10 bästa tips om att resa med barn 

Jag tipsar även gärna om ställen i Sverige, och i sommar känns en lista med 25 tips i Halmstad och Bjärehalvön aktuell. Resmål som drar mycket trafik till bloggen är till exempel Bali, New York,Karibien-kryssning, Kapstaden, Island  och Bergen

Sommargästen Lisa Fahlåker

Vad är dina planer nu i sommar?

I år blir det fullt fokus på Sverige, och vi spenderar sommaren i Dalarna, Halmstad, Stockholm, Bohuslän och Åre. Vi har nyss köpt en semesterlägenhet i Åre för att ännu mer kunna semestra med favoriter som mountainbike, vandring och inte minst skidor. I sommar flyttar vi in – det känns hur kul som helst.

Sommargästen Lisa Fahlåker

Om man inte har bokat en resa i sommar ännu, var tycker du man ska åka?

Jag tycker att Sverige är överläget under sommaren, så är det bara. De ljusa kvällarna, de härliga insjöarna och fina stränderna, grilldoften och alla oerhört vackra ställen – det är överlägset. Så jag tycker att man ska se sig om i Sverige och uppskatta alla de pärlor vi har.

Ska man åka längre så är min favoritsemester att hyra hus i Syd-europa och allra helst i Italien. Jag återvänder gång på gång för att njuta av det magiska landskapet och den goda maten.

I vilket land har du fått dina bästa restaurangupplevelser och vad åt du?

På den här frågan borde man ju egentligen prata om en hel matkultur, som Italien som jag nämner ovan där man sällan blir besviken eller Mellanöstern som Jordanien som jag tycker har underbar mat. Men allra bäst matupplevelser har jag haft på ställen New York och Reykjavik – mycket för att jag när jag åker till sådana destinationer gör noggrann research för att hitta de för tillfället mest omtalade restaurangerna. Maten på resan och resmålet är oerhört viktig och en stor del av resan, enligt mig.

Sommargästen Lisa Fahlåker

Stort tack Lisa för att du ville vara med! Alla bilder är lånade från Lisas blogg som du hittar här. Där hittar du bland annat hennes Guide till Kapstaden.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...