Sommargästen – Sofia Zetterqvist från Fantasiresor.se

Dela inlägget:

Dagens sommargäst på bloggen är Sofia Zetterqvist som driver bloggen Fantasiresor. Hon älskar Gotland, föredrar enkla restauranger framför lyxkrogar och definierar sig som Flashpacker –  ”en äventyrslusten resenär som har vuxit ur backpacker-livsstilen – hen har samma sätt att se på resandet men vill ändå ha ‘style & comfort”.

Berätta lite om namnet Fantasiresor och hur du började blogga?

Bloggen startade 2008 med det mycket fantasilösa namnet ”Resebloggen”. Jag skulle ut och backpacka i ett halvår tillsammans med fem kompisar och tänkte att det vore kul att ha en blogg där vi alla kunde blogga om vår resa. Det slutade med att det bara var jag som tyckte det var kul. Bloggen låg sedan i stiltje under några år tills jag 2013 döpte den till Fantasiresor, började anstränga mig lite mer med bilderna, och uppdatera mer regelbundet. På Fantasiresor vill jag att man ska kunna resa lika mycket i drömmarna som på riktigt, därav namnet (plus att det var ett ganska praktiskt namn om jag en dag inte kommer kunna resa lika ofta, då kan jag alltid skriva om fantasiresor).

Vilken av dina resor som du skrivit om på bloggen har gjort störst intryck på dig?

Även om jag har gjort helt overkliga drömresor till platser som Grönland och Svalbard, så måste jag nog ändå säga att den där första backpackingresan efter gymnasiet är oslagbar på många sätt. Den gav mig smak på reslivet på riktigt. Den gav mig en grundkänsla av att allt alltid löser sig. Och att människor generellt i grunden är vänliga varelser.

Om du skulle tipsa om tre platser i Sverige som det är perfekt att åka till på sommaren – vilka väljer du då?

Gotland. Gotland. Gotland. Jag tror inte jag har något annat tips. För mig har somrarna spenderats på Gotland nästan hela mitt liv. Nu har mina föräldrar dessutom köpt ett sommarhus uppe på norra delen av ön, så tyvärr lär inte mina svenska favoritdestinationer öka i antal. Men Gotland är verkligen något speciellt. Det är något med ljuset. Och naturen förstås. Rekommenderar verkligen att upptäcka mer av den norra delen, eftersom den fortfarande är lite mindre turistig. Skrev en guide nyligen på 11 saker att göra just däruppe (och har en fortsättning på gång).

Vad är din bästa restaurangupplevelse vid en resa?

När man åker på pressresor blir man ofta tagen till de absolut finaste restaurangerna. Men jag är egentligen en person som snarare uppskattar det enkla än det superlyxiga. I Italien har man en förmåga att skapa den mest fantastiska måltiden med små medel och utan krusiduller. Jag har många sådana minnen, ett var till exempel när jag åkte till tryffelregionen Marche och åt på den lilla kvarterskrogen Macelleria Sorcinelli Pietro. Ett tips är att till exempel prova på det som kallas för agriturismo vilket är lantligt belägna hus eller bondgårdar som du hyr direkt från den italienska familjen och där det ibland ingår en äkta italienskt hemlagad middag.

Vilka resplaner har du nu i sommar och i höst?

Nu närmast ska jag till Åland, Gotland, och sedan ska jag göra en roadtrip längs med kusten från Albanien, genom Montenegro upp till Kroatien. I höst har jag en del samarbeten som inte är helt bekräftade ännu, men två som antagligen blir av är en drömresa med Hurtigruten från Kirkenes ned till Lofoten, och sedan även en träningsresa till Portugal. Den får man förresten gärna följa med på!

Sofia har en snygg och välskriven blogg med fina bilder, kolla in Fantasiresor.se om ni vill läsa mer!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...