fbpx
Matochresebloggen
Åre Skidor Skidresa

Hyra skidor i Åre på Alpindepån

I samarbete med Alpindepån

När jag var i Åre i helgen låg min skidutrustning kvar på landet i Dalarna så det var bara att hyra utrustning på plats. Ganska skönt att slippa släpa på sakerna, men var ska man hyra? Efter lite research hittade jag Alpindepån som ligger vid Åre Torg, som med 20% onlinerabatt verkar vara klart billigaste stället att hyra skidor på i centrala Åre.

Hyra skidor i Åre med rabatt

För att få rabatten på 20% bokar man online minst tre dagar i förväg, men man kan såklart bara gå in och hyra utan förbokning till vanligt pris.

Hyra skidor i Åre med rabatt

Hyra skidor i Åre med rabatt

Fördel med att hyra skidor är att få ett par nyslipade, nyservade skidor och i mitt fall tog jag ett par som var lite mer avancerade än de jag har på landet.

I skidhyran ingår hjälm, dock inte skidglasögon. Mina nya skidglasögon som jag köpte förra året låg även de kvar på landet, men jag hittade ett par gamla rackare hemma som jag fick med mig som fick duga.

Hyra skidor i Åre med rabatt

Riktigt bra service och trevlig personal. Man kan här dessutom förvara hela utrustningen i butiken när man är klar för dagen. Man kan då slippa gå tillbaka i pjäxor till hotellet och släpa på skidorna. Skorna kan man lämna i butiken under dagen medan man åker. Nästa morgon hämtar man upp grejorna igen. Så smidigt!

Jag kan verkligen rekommendera att hyra skidor på Alpindepån om ni kommer utan utrustning till Åre! Boka på alpindepan.se

Skidåkning i Åre

Under Alpina VM som det var den weekend jag var uppe var det helt fullbokat på alla hotell men väldigt lite folk i backarna. Läs mer om skidåkning i Åre under VM här.

Hyra skidor i Åre med rabatt

Du kanske också är intresserad av...

5 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  13 februari, 2019 at 07:33

  Det verkar ha varit riktigt härlig skidåkning också! Kanske lite synd att det inte blev skidåkning för oss den här gången, men det kommer kanske väl tillfällen hoppas jag 🙂 Kul helg i Åre i alla fall!

  • Reply
   christianmuda
   13 februari, 2019 at 13:39

   Ja, så lyxigt att åka i nästan folktomma backar och inga liftköer! Men annat som var kul med ju som ni kunde ta del av!

  • Reply
   christianmuda
   18 februari, 2019 at 22:05

   Ja, riktigt bra åkning – otippat, trodde det skulle vara klart mer folk i backarna!

 • Reply
  Liniz Travel
  17 februari, 2019 at 08:37

  Ni verkar ha haft en grym helg! Alltid härligt m
  Nya skidor! Vill oxå åka skidor.

  • Reply
   christianmuda
   18 februari, 2019 at 22:04

   Ja, så bra åkning, nyslipade skidor och inga köer!

Lämna gärna en kommentar