Scape Park i Punta Cana – Zipline och Hoyo Azul

Dela inlägget:

Besöka naturliga källor, dyk med delfiner, åk jeep, segla i solnedgången…I Punta Cana finns aktiviteter nog att fylla flera semesterveckor när man vill se något annat än hotellet man bor på och det är inte helt lätt att välja. Jag tog det säkra kortet och tog några av de mest populära aktiviteterna. Min andra dag här åkte jag till Scape Park – en stor privat park. Familjen som äger den sedan flera generationer har utvecklat den successivt och där finns nu flera av Punta Canas mest populära aktivitets- och utflyktsmål. Man kan åka Beach Buggys, Zipline, utforska grottor eller ha parkens marina som utgångspunkt för en solnedgångskryssning.

Jag valde här de två populäraste aktiviteterna – Zipline och den naturliga källan Huyo Azul.

Zipline.

Högt uppe vid ett stort berg finns parkens Zipline – vajrar som är uppspända med lutning neråt vilka man glider fram på. Längs med och ut från det branta berget. Stort säkerhetstänk, förutom hjälm och handskydd säkrades jag upp med sele och trippla säkerhetslinor!

A (59)_1 A (60)_1  P1030415 P1030421_1 P1030424

Klart häftig grej att göra, även om det var en hel del väntan mellan de korta men snabba turerna mellan stationerna. Inget för den höjdrädde dock!

Hoyo Azul

Hoyo Azul är en naturlig källa med vatten som sipprar fram genom det porösa kalkstensberget. Man når den via en kort promenad genom skogen som även har intressanta växter.

Väl framme var det väldigt härligt att kasta sig ner i det klara, svalkande källvattnet. Man behöver inte vara rädd att stöta i botten, källan är 70 meter på det djupaste stället.

A (16)_1

P1030442

Hoyo_00 (37)

Mellan aktiviteterna ingår det fri lunch samt dryck och det ingår även transport till/från hotellet man bor på.

Skulle jag ge några råd är att ta dessa aktiviteter i omvänd ordning och börja med Huyo Azul. På morgonen (så här års) skiner solen in i grottan och ger ett fantastiskt ljus. En till aktivitet som vore kul att testa är Scape Parks sunset-cruise. Jag är verkligen svag för solnedgångar och här i Punta Cana kan man inte från stranden se solen gå ner i havet (dock fina soluppgångar, med tanke på jetlagen har det inte varit några problem att vara uppe en bit innan solen går upp)

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...