San Pellegrino Young Chef – Svensken Anton Husa från Upper House till final

Dela inlägget:

Kocktävlingen San Pellegrino Young Chef startades 2015 med syfte att få fram unga kockar, under 30 år. Totalt sker 21 regionstävlingar över hela världen under 2017 och Sverige tävlar i regionen ”Norden och Baltikum”. Av en mängd sökande har man tagit ut 10 tävlade från vår region  och en person går vidare till finalen i Milano i Maj 2018. Två av uttagna tävlar för Sveriges räkning – Anton Husa från Upper House i Göteborg och Ina Niiniketo från Mr French i Stockholm.

San Pellegrino Young Chef – seminfinal på Aveqiua

I veckan var det semifinaldags och de 10 tävlande fick laga upp sina rätter inför en jury som består av en erkänd kock från varje land – från Sverige är det Tom Sjöstedt från Lilla Ego. Efter att ha lagat mat i fem timmar fick respektive person presentera sig och sin rätt inför juryn som smakade och satte betyg. Jag var en stund och kollade in juryns arbete och det var sju koncentrerade kockar som smakade sig igenom rätt efter rätt.

San Pellegrino Young Chef

Galamiddag och prisutdelning på Fotografiska

Senare på kvällen var det galamiddag och prisutdelning på Fotografiska, där Anton Husa utsågs till vinnare och kommer att representera Norden och Baltikum vid finalen i Milano där han kommer att möta 20 andra kockar i en tuff final! Stort grattis Anton, så kul att svenska kockar håller denna höga nivå!

San Pellegrino Young Chef

Vinnande rätten i San Pellegrino Young Chef  Norden

Jag fick tyvärr inte chansen att smaka Antons vinnande rätt – ”Leek coated cod”, men enligt Tom var den riktigt god. Kanske kommer den att finnas i avsmakningsmenyn på Upper House inom kort, att äta där vore en bra anledning att planera in en weekend till Göteborg! Så här såg den ut i alla fall!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...