fbpx
Matochresebloggen
Japan Okategoriserad

Saker att göra och se i Kyoto – 5 saker du inte får missa

Kyoto var huvudstad i Japan före Tokyo, från 794 till 1868. Det är än i dag den stad där kejsaren kröns och det är en populär turistort bland japanerna själva. Staden skonades i stort sett helt från bombräder under andra världskriget och idag finns över 1600 tempel i Kyoto. Jag besökte några av dem, testade en av alla stjärnkrogar som finns här samt sjöng karaoke med ett gäng galna Japaner, häng med!

Saker att göra och se i Kyoto – 5 saker du inte får missa

1. Fushimi Inari Shrine

Fushimi Inari Shrine med gångar som fortsätter uppför ett högt berg som tar flera timmar att bestiga. En av de mest populära platserna i Koyto – sätt att mer tid här än ni tror. Jag fick hann inte med att gå upp till toppen – måste tillbaka hit och ta vid där jag fick vända sist för att ta tåget tillbaka till Tokyo!

2. Kinkakuji Temple

Kinkakuji Temple – den gyllene paviljongen – otroligt pampig paviljong i en vacker park. Har någon du känner varit i Kyoto har garanterat den gyllene paviljongen passerat i ditt instagramflöde!

3. Ryoanij Temple

Ryoanij Temple och stenträdgården är en otroligt lugn plats, perfekt att samla energi på inför mer sightseeing!

4. Stjärnkrogar i Kyoto

I Koyto finns en mängd stjärnkrogar och många åker till Kyoto från Tokyo för en lyxig helg med god mat. Jag åt en kväll en avsmakningsmeny på krogen Manjiro och fick in en rad spännande rätter som verkligen var annorlunda!

5. Kyotos bargator – gion

Jag var på väg hemåt när jag blev spontant inbjuden till en privat karaokeklubb! Jag gick förbi ett ställe där det hördes hög musik och öppnade försiktigt dörren, varvid en japanska snabbt kom fram och sa ”sorry – private club”. En japan dök då fram och sa – ”nej, kom in!”. Så jag klev in i en karaokekväll där jag briljerade med ABBA-låtar och nynnade med så gott jag kunde i de japanska låtarna. Japanen bjöd friskt på öl och drinkar och det hela kändes ganska overkligt. Men väldigt kul!

I Gion finns också välsorterade whiskybarer – som “H du pont” där jag hittade en av mina absoluta favoritwhiskies – en Springbank Duncan Taylor dimensions, 18 årig.

Vågar man sig in i de små gränderna som denna kan man hitta små hål i väggen som detta där jag fick lära mig hur man dricker saké på traditionellt sätt.

Jag hade bara ett drygt dygn här, men det räckte för att få en känsla för staden och ett sug att komma tillbaka och se mer! Har du varit i Kyoto? Några fler tips? Kommentera gärna!

Mer Japantips:

Sightseeing i Tokyo

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Mat du måste testa i Japan
  2 april, 2017 at 10:05

  […] Saker att göra och se i Kyoto – 5 saker du inte får missa […]

 • Reply
  Annette
  28 juni, 2017 at 07:08

  Min man vill till Japan, jag har varit mer skeptisk. Nu börjar jag faktiskt bli litet nyfiken. Rent och prydligt gillar jag, och sushi är en favorit hemma i Sverige, hur gott skall det då inte smaka om det är ännu godare i Japan?! Undrar dock om våra tjejer skulle våga sig på att äta de där maträtterna, men kanske tar man seden dit man kommer efter ett tag.

  • Reply
   christianmuda
   28 juni, 2017 at 07:19

   Ja, det finns ju även gott om “vanlig” sushi, tempura och ramen om man inte vill köra avsmakningsmenyer!

Lämna gärna en kommentar