Restauranger i Valletta på Malta – topp 6 (gästinlägg)

Dela inlägget:

Ska du resa till Malta? Här kommer tips på 6 riktigt bra restauranger i Valletta!

Maltatipsen fortsätter med ett gästinlägg! Jag har tidigare bland annat skrivit om de bästa sakerna för sightseeing i Malta och nu är det dags för några restaurangtips i Maltas huvudstad Valletta. Jag hann inte att testa så många restauranger i Valletta själv, utan har till detta inlägg tagit hjälp av en lokalbo som har bra koll på Valletta och tipsar om 6 riktigt bra restauranger på Malta. Detta inlägg görs i samarbete med dem.
Restauranger på Malta 2023

När du ändå är på Malta måste du såklart besöka den oerhört vackra huvudstaden Valletta, med en så rik kulturhistoria och fantastiska byggnader att staden finns med på FN:s världskulturarvslista. Precis som du kan få exceptionella kulturupplevelser i Valletta bjuder huvudstaden på ljuvliga matsensationer. Här kommer sex restauranger som kommer göra ditt besök i Valletta ännu bättre!

1. Ġugar!

När du traskar upp för de många gamla trappstegen, som leder till Vallettas stjärna Fort Saint Elmo, kommer du alldeles säkert lägga märke till den såväl kaxiga som inbjudande skylten ”Ġugar!”. Restaurangen Ġugar! Hangout & Bar på Malta är ett av lokalbornas favorithak. Hit går de för att umgås, äta en bit mat, lyssna på livemusik, spela spel tillsammans, titta på lokal konst eller för att slappna av med en bra bok. Den sköna atmosfären förstärks av inredningen som är gjord av en färgstark blandning av återvunna material. På Ġugar! Hangout & Bar serveras framför allt hälsosam mat och fylliga smoothies. Efter att ha druckit en av deras smoothies kommer du definitivt orka ta de sista stegen till Fort Saint Elmo.

Adress: Ġugar, 89A Republic Street, Valletta, Malta

2. Il-Ħorża

Precis som andra medelhavsstäder har Valletta på Malta små mysiga, nästan gömda gränder som inramas av anrika byggnader. Restaurangen Il-Ħorża ligger i en sådan gammal gränd, så du kan ju tänka dig vilken hög mysfaktor detta matställe har. Från restaurangens uteservering kan du njuta av utsikten över Fort Saint Elmo, det stjärnformade fortet som byggdes på 1500-talet och som reser sig över hamnen. Maten på Il-Ħorża är en fusion av de maltesiska, franska och italienska köken och har samma vackra, romantiska känsla som inredningen. På tal om romantik och inredning…

Adress: Il-Ħorża, 6 St. Christopher Street, Valletta, Malta

Restauranger i Valletta Malta

3. Malata

Malata är belägen mitt i Vallettas historiska hjärta. Här kan du sitta på ett av de charmiga torg som är så typiska för huvudstaden, dricka ett glas vin och inandas doften från din franskinspirerade medelhavsmat. Inne på restaurangen bjuder den femhundra år gamla källaren på en alldeles särskild atmosfär – jadå, du kan äta här – och varje tisdag och fredag kan du knäppa fingrarna i takt med den musik restaurangens jazzband spelar.

Adress: Malata, Palace Square, Valletta, Malta

4. Piadina Caffe

Denna lunchrestaurangs namn Piadina Caffe är inspirerat av det italienska tunnbrödet piadina, även kallat piada. Brödet, som vanligen görs på vitt mjöl, olivolja, salt och vatten, är själva kärnan på restaurangen. Här serveras piadina med olika fyllningar liksom andra specialiteter från det italienska köket. Piadina är perfekta munsbitar när du är på väg till en sevärdhet och bara vill äta något lätt. Vill du ha ännu mer av det italienska köket?

Adress: Piadina Caffe, 24 Triq Santa Lucija, Valletta, Malta

5. Rubino

Du som älskar desserter kommer också att älska Rubino, restaurangen där just efterrätter och annat gott utgör essensen. Från glass till chokladtårta – här kan du frossa i det mesta som är sött! Men inte bara detta, förutom att vara kända för sin rustika inredning har Rubino gjort sig ett namn på grund av sin delikata maltesiska mat, som på så många andra ställen på Malta har inslag av det italienska köket.

Adress: Rubino, 53 Old Bakery Street, Valletta, Malta

6. Trabuxu

När den trendiga vinbaren Trabuxu öppnade i Valletta 2002 var den ensam i sitt slag på hela Malta. Stället slog igenom snabbt – få saker är så avkopplande som att avnjuta ett glas vin i kvällningen – och har numera blivit ett helt varumärke som bland annat inkluderar en bistro. Föga överraskande serverar bistron italiensk och mediterran mat. Som om vinbarens digra vinlista inte är lockande nog har Trabuxu ett utsökt läge. Vinbaren är inhyst i en fyrahundra år gammal källare. Lokalbefolkningen brukar gå hit efter en kväll på stan eller teatern, liksom för att sätta guldkant på en redan lyckad afton.

Adress: Trabuxu Bistro, 8/9 South Street, Valletta, Malta

Bilder: © Valery Bareta / Adobe Stock; Elena Petrova / Adobe Stock; Ionut David / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...