Ölprovning på Stallhagen bryggeri – Åland

Dela inlägget:

Stallhagen är Ålands i särklass mest kända bryggeri som bland annat drivs av Christian Ekström – en driftig person som även är duktig på att driva PR-aktiviteter för Stallhagen. För ett par år sedan  hittade han och ett gäng vänner ett gammalt vrak när de dök utanför Ålands kust och i lasten fanns det massor med flaskor av både champagne och öl som var över 100 år gammalt. De har lyckats återskapa smakerna från denna gamla öl och medier över hela världen har skrivit om deras fynd.

Vid bryggeriet har de även en utomhusbar med en stor uteservering och en bistropub. Vi fick hänga på en provning de hade just när vi hade vägarna förbi, där vi dels fick höra historien om Stallhagen samt prova fyra av deras mest populära öler.

Ölprovning på Stallhagen

I glasen Honungsöl, Viennalager, Pale Ale och Baltic Porter samt fyra små ambitiösa tilltugg – ost med havtorn, ölmasserad kalv, gäddpaté och kalvlever. Goda alla fyra, men klart bäst var Honungsölen.

Ölprovning Stallhagen Åland
Stora glas, så man anpassar med halvfulla glas vid provningen!

Ölprovning Stallhagen Åland

Efter denna härliga provning där Christian berättade anekdoter och historien bakom de olika ölsorterna fick vi en visning av själva bryggeriet.

Ölprovning Stallhagen ÅlandÖlprovning Stallhagen Åland

Ett besök här är verkligen att rekommendera om ni är på Åland och gillar öl (även om man kan hitta Stallhagens öl på varenda restaurang på Åland och på färjorna hit). Bra motto på vägen ut:

Drick mindre, drick bättre!

Ölprovning Stallhagen Åland Ölprovning Stallhagen Åland

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...