Norwegian Bliss – hytter, gym och Haven

Dela inlägget:

Jag har  i tidigare inlägg skrivit om nyheterna på det helt nya kryssningsfartyget Norwegian Bliss som jag tog en minikryss med i helgen och började med detaljer kring restauranger och barer ombord och attraktionerna som är nya för just detta fartyg. Men, resten då?  Hur såg hytter, soldäck, gym och barnavdelningen ut ombord? Det kommer här!

Hytter på Norwegian Bliss

Det finns flera olika hyttkategorier, från insideshytter utan fönster till stora sviter med solterrasser. Jag bodde i en kategori någonstans mittemellan i en fin hytt i aktern med soffa, dubbelsäng och balkong där jag var den första gästen någonsin.

Norwegian Bliss - hytterNorwegian Bliss - hytter

Morgonsol från balkongen!

Wi-fi ombord är ingen höjdare, det ingår 60 minuter per vecka och det räcker inte långt, framför allt inte för att streama film. Men, i hytten finns TV med on-demand filmer som ingår och det var nya filmer i nivå med de man finner på flygplan. Alltid en tröst och kanske är det till och med göra semestern ännu mer avslappnad att man får hitta andra saker att göra än att surfa.

Hytter på Norwegian Bliss

Det finns ”vanliga” kontakter i hytten, dock hittade jag bara en samt tre av amerikansk typ. Så tips är att ta med en sån smart USB-laddare som kan ladda tre enheter eller ta med några adaptrar.

Hytter på Norwegian Bliss

Hytterna städas varje dag och dessutom får man handdukarna i form av små djur efter att housekeeping har varit framme!

Hytter på Norwegian Bliss

Gym, träning och lek

Är det någon gång man har tid att träna så är det på en lång kryssning, speciellt de dagar som skeppet är til havs. Här finns massor av träningsmöjligheter:

  • Ett stort gym med havsutsikt från löpbanden där det även ges spinning – och boxklasser

Träning på kryssning Träning på kryssning

  • Löpbana på övre däck

Träning på kryssning

  • Att åka vattenrutschbana kvalar för mig absolut in under träning, med tanke på alla gånger man springer trappan upp för att åka ner igen. Här finns två vattenrutschbanor, en som loopar och en där man åker i stora ringar.

Träning på kryssning

Det finns dessutom ett spa med relaxdel, bastus och massa olika behandlingar. Entré hit kostar 59 USD per dag/199 USD för en hel vecka.

Pooler på Norwegian Bliss

Poolerna ombord kryssningsfartyg är generellt sätt inte så stora har jag förstått och detta var inget undantag. Det finns en pool som funkar bra att svalka sig i men inte för vattenlekar eller motionssim. Dessutom finns fyra jacuzzis på däck – härligt varma till skillnad från den stora poolen!

Pooler på Norwegian BlissPooler på Norwegian BlissPooler på Norwegian Bliss

Observation lounges

Att observera havet kan säkert ha en meditativ effekt men det är inte främst därför man byggt flera stora observation lounges på detta fartyg, utan för att det kommer att kryssa i Alaska halva året.

Observation Lounges på Norwegian Bliss

Barn- och ungdomsklubbar

Har man barn som gillar att hänga med jämnåriga på en barnklubb på semestern kommer de gilla detta skepp. Här finns klubbar för allt från småbarn till tonåringar. I olika rum såklart, där småbarnens del ser ut som en förskola och rummet för upp till 16-år är ett mörkt rum med TV-spel och soffor. Det finns även ett rum med klassiska arkadspel.

Barn- och ungdomsklubbar Barn- och ungdomsklubbarBarn- och ungdomsklubbar

The Haven – ”kryssning i kryssningen”

The Haven är en vip-del som finns på alla Norwegian Cruise Lines båtar. Här är allt lite bättre – Alla hytter är sviter. Det finns egna poolområden, egen lounge och eget observatorium. Gästerna här får dessutom äta utan extra kostnad på fartygets specialrestauranger tre gånger och får extra mycket wi-fi. Men, som ni förstår kostar dessa hytter extra – mellan 2 till 3 gånger mer än vanliga hytter med balkong.

The HavenThe HavenThe Haven

Underhållning ombord.

Det finns flera musikaler, bland annat Jersey Boys som jag skrev om tidigare som var riktigt bra. Fartyget har en nattklubb där liveband spelar och som senare på kvällen byter skepnad till nattklubb där man inleder med ”silent disco”. Alla får hörlurar på sig – med tre olika typer av musik så ibland sjunger vissa med högt medan andra dansar vilt i en helt annan takt. Ser himla kul ut – speciellt om man själv för en stund tar av sig hörlurarna! Jag hade bara två kvällar ombord så just underhållningen prioriterade jag dock ner kontra restauranger och barer!

Silent Disco på Norwegian Bliss

Har jag skrivit om allt på detta skepp nu? Ja, nästan! En intressant del var en singelavdelning för ensamresande. Mer om den i nästa inlägg!

Denna resa var en pressresa som jag hängde med på, men åsikter och tankar är som alltid mina egna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...