Namngivningsceremoni av MSC Euribia – häng med på en unik cermomi och fest!

Dela inlägget:

Jag åkte med på jungfruturen med det nya kryssningsfartyget MSC Euribia mellan Amsteram och Köpenhamn. Framme i Köpenhamn väntade en namngivningsceremoni av fartyget, som av naturliga anledningar bara görs en gång. Så det var ett extremt påkostat arrangemang som var himla kul att få uppleva – verkligen once-in-a liftetime! Häng med och kolla in denna spektakulära kväll!

Cocktail på däck

Vi startade med en cocktail på akterdäck i eftermiddagssolen. Jag tog ett glas champagne och minglade med lite trevligt folk i resebranschen jag känner sedan tidigare, många som åkte hit just för denna namngivningsceremoni och fest.

Namngivningsceremoni

Efter vår cocktail var det dags för namngivningsceremoni, som skedde i fartygets största arrangemangsyta med en biosittning mot en stor scen. Jag chansade på att kunna komma lite sent strax innan det började och ta en ströplats i mitten – strategin gick hem och jag satt superbra.

Kvällens konferencier var den danska modellen och TV-personligheten Sarah Grunewald, som ledde oss genom de olika punkterna i programmet, som var en kul mix av helt olika saker. Först en vacker balett följt av MCS’s senaste reklamfilm. Sedan tal av några höga chefer på MSC, som styrelseordförande och kvinnan som ansvar för MSC’s välgörenhetsarbete, som bland innebär att stötta Unicefs arbete. 

Namngivningsceremoni av MSC Euribia
Namngivningsceremoni av MSC Euribia

Vi fick se hur MSC Euribia’s dekor på nedre delen av skrovet togs fram – i form av en tävling där vinnaren blev Alex Flämig. Budskapet #savethesea som är MSC’s huvudbudskap som kommmunicerar deras hållbarhetssatsningar går inte att missa på fartyget. 

Namngivningsceremoni av MSC Euribia
Namngivningsceremoni av MSC Euribia

Lite fler formella tal – och sedan action igen med dansande robotar, en spektakulär show och ännu fler tal. Sarah Grunewald gick upp i publiken för lite mellanprat under tiden som scenen fylldes med en hel stråkorkester. Först spelade de med fem sångare som framförde två nummer. Sedan kom kvällens huvudartist upp – Tony Hadley.

Namngivningsceremoni av MSC Euribia
Namngivningsceremoni av MSC Euribia
Namngivningsceremoni av MSC Euribia

Tony Hadley var med och grundade popgruppen Spandau Ballet på 80-talet och sjöng nu några av de största hitsen från den tiden, som True och Gold. Hans kraftfulla röst och den stora orkestern bakom honom var riktigt maffig. Dock fick man absolut inte fota honom.

En dansk duo spelade en låt uppe i trappan vid publiken medan orkestern backade ihop och sedan var det dags att hylla alla cheferna på fartyget som gick ner i led på scenen. 

Grand finale – Sophia Loren

Kvällens huvudnummer var dock Sophia Loren, som är gudmor till inte bara MSC Euribia utan även alla andra kryssningsfartyg från MSC. En riktig stjärna som fick klippa bandet för den officiella invigningen. Samtidigt som badet klipptes krossades en champagneflaska mot skrovet utanför. 

Namngivningsceremoni av MSC Euribia

Galamiddag

Efter denna långa, men intressanta och roliga cermoni var det dags för galamiddag. Jag hade fått ett bord nummer 605 i en viss matsal – och letade upp min plats. Det visade sig att det var en slumpad plats – inte bredvid en av de svenska journalisterna jag kände utan med en norsk journalisterna. Bara vi två vid ett bord! Det kunde blivit stelt, men vi hade en supertrevlig middag!

Bob Sinclair

Efter middagen tog vi en drink vid restauranggatan på fartyget och väntade på kvällens huvudnummer –  Bob Sinclair. Som gammal DJ har jag lyssnat mycket på honom och hans DJ-gig är kända för att vara riktigt bra.

Och som han levererade. Remixar på klassiska hits blandat med ny house – och perfekta taktmixar. En sån avslutning på denna invigningskväll!

Läs mer om jungfruturen med MSC Euribia

Läs mer här om jungfruturen med MSC Euribia – kolla in restauranger, barer, pooler, underhållning och saker att göra ombord!

Jungfruturen med MSC Euribia var en pressresa arrangerad av MSC. Tankar och åsikter som alltid mina egna! Bilderna ovan är mest mina bilder – men även en del pressbilder lånade av MSC.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...