Matochresebloggen
Weekendresa till Göteborg
Göteborg Tåg Weekendresor

MTRX till Göteborg i förstaklass

Tåg är ju det överlägsna sättet att ta sig mellan Stockholm och Göteborg och i synnerhet om man åker med MTRX. Jag gillar deras moderna tåg, satsningen på mat och dryck och vill även stötta dem lite i kampen mot SJ. Så det blev vårt självklara val på weekendresan till Göteborg och lyxade lite extra med platser i förstaklass. Större utrymme, mindre folk och det ingår dessutom lunch och kaffe, som serveras vid sätet strax efter avgång.

Bistro på MTRX

Det finns ingen renodlad “restaurangvagn” på tåget, men väl en välsorterad “kiosk” där man hittar allt från sallader och mat som kan värmas, till snacks, fika, öl och vin. Jag såg att de hade öl från Göteborgsbryggeriet Poppels – och det passade perfekt som en tidig after work ombord innan vi kom fram till Göteborg.

Tips: i sommar kör MTRX till sommarstäderna

Mellan den 10 juli och 22 augusti kör MTRX direkttåg från Stockholm via Göteborg till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Nice! Vi åkte bil ner till vänner i Varberg förra sommaren, men är man inte en hel familj med packning är ju tåget klart att föredra! Kolla in sommardestinationerna här.

Resan gjorde vi i samarbete mer MTRX, men tankar och åsikter är som alltid mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar