Malta dag 2 – Valetta, Blue Grotto och hemska nyheter hemifrån

Dela inlägget:

Frukost på hotellet, inte så stor buffet men de hade en kock som lagade perfekta stekta ägg på beställning. Uteserveringen lockade, men än är det inte varmt nog, inte ens för att ta bilder för bloggen! 


Vi blev upphämtade av vår guide 09.00 som tog oss till Maltas huvudstad Valetta (som vi ser på andra sidan vattnet från vårt hotell). En supermysig stad helt byggd i sandsten. Fina gränder, torg med uteserveringar och massa restauranger. Guiden berättade historien om hur knektar kom till Malta på 1500-talet, bosattes sig här och mycket av historien på Malta kretsar kring knektarna som med turkiska slavar byggde upp mycket av det som är det historiska Malta. Några exempel:

Från Upper Berakka Gardens har man en fantastisk utsikt. Här hängde knektarna när de inte arbetade med att försvara Malta från angripare.


St John’s catedral, en av de mest utsmyckade kyrkor jag varit inne i.


Från Valetta tog vi en liten båt över till Victoriosa, en av det som kallas de ”tre städerna”. En liten stad där knektarna bodde på mitten av 1500-talet.


Vi körde vidare till fiskarbyn Marsxlokk, där man har en fiskmarknad på söndagarna.


Till lunchen fortsatte vi till byn Dingli där vi hade vi bokad bord på Diar Il-Bniet, en ”gård till bord”- restaurang som gör det mesta själva, från egen olivolja, sylter, vin, till soltorkade tomater, oliver etc. Det drivs av Darren mifsud – ägaren i andra generationen. Supergott och lagat med mycket kärlek.

På väg från restaurangen nås vi av de hemska nyheterna om terrorattacken i Stockholm. Vet att risken att min fru och barnen skulle vara vid Åhléns denna tid är obefintligt men messar ändå och blir lättad när de meddelar att de är på Karla Café och fikar. Messar med vänner och familj som är oroliga och försöker hitta information om vad som hänt. 
Programmet fortsatte, vidare till Blue Grotto. Uppskakade av terrornyheterna och kollar DN.se samtidigt som vi försöker uppskatta denna fantastiska plats i duggregnet. Splittrat. 


Resten av kvällen pratar vi mest om terrorattacken och kollar DN för att ta del av den information som finns. Overkligt det som sker hemma samtidigt som vi är på denna fantastiska ö. 

PS. Resan till Malta görs i samarbete med Visit Malta, som hjälpt till att hitta guldkornen på ön. Men Bilder och åsikter etc är som alltid mina egna!

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...