Min första kryssning med Norwegian Cruise Line – ikväll kastar vi loss!

I kväll går jag ombord på det splitternya kryssningsfartyget Norwegian Bliss för att påbörja min första kryssning någonsin med Norwegian Cruise Line. Det är jag och massa andra journalister och bloggare från Europa som ska åka på en minikryss två dagar mellan Bremerhaven i Tyskland till Southampton i England för att få en känsla av allt detta fartyg har att erbjuda.

Jag har åkt på en långkryssning med Birka Cruses tidigare och även över Östersjön några gånger med Silja Line men aldrig med denna typ av jättefartyg så det ska bli väldigt spännande att se hur det är ombord och såklart göra reportage för bloggen. Jag har faktiskt varit ombord på ett annat Norwegian fartyg – Norwegian Getaway – när det låg för ankar över dagen i Stockholm – förra året. Då var dock alla passagerare ute och kollade in Stockholm så det var nästan öde!

Jag har vänner som älskar att kryssa och andra som inte alls gillar konceptet så min tanke är att gå in på ganska mycket detaljer i reportagen så ni som också funderar på en kryssning ska få ett bra beslutsunderlag.

En webbsida där man planerar allt!

Nu valde inte jag fartyg eller rutt själv, men det är ju där man ofta startar. Nästa steg är att hitta ett datum och sedan väljer man typ av hytt. Resten av valen kan man göra i lugn och ro via en webbsida där man får en total överblick över kryssningen, kan förboka middagar, shower, utflykter osv och även läsa på om allt annat ombord. Väldigt smidigt och överskådligt.

kryssning med Norwegiankryssning med Norwegian

Packa inför en kryssning

Det är svårt att packa lätt när man ska på en kryssning, även om det bara är för några dagar. Det behövs avslappnade kläder för häng på däck, träningskläder och skor för att ta del i alla aktiviteter, kostym för en cocktail och så dator och kameror för att kunna dokumentera resan! Så bara kabinväska räcker inte!

Dessutom har jag läst att man inte kan räkna med att få sitt stora bagage direkt när man gått på, utan att man ska packa något ombyte och badkläder separat i ett handbagage som man bär med sig till hytten!

Följ med via Instagram

I vanlig ordning kommer jag först filma lite och lägga ut på Instastories, så följ mig gärna där. Och sen kommer det inlägg som vanligt på bloggen veckan efter resan!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...