Kokpunkten Actionbad i Västerås

Våra barn älskar som de flesta andra barn vattenrutschbanor och min fru påminde mig nyligen om att det gör ju jag med. På kryssningen vi var på under höstlovet stack jag ibland själv och åkte några gånger även utan barnen. Och  när jag var på Atlantis i Dubai en helg utan barn testade jag såklart samtliga vattenrutschbanor där. Så, det var oklart vem som var mest peppad på att åka till actionbadet Kokpunkten i lördags – jag eller sonen.

Kokpunkten Actionbad i Västerås

Kokpunkten öppnade i augusti 2014 och ligger vägg i vägg med hotellet The Steam. Anläggningen är inrymd i det byggnadsminnesförklarade Västerås ångkraftverk och ligger vackert med utsikt över Mälaren.

Kokpunkten Actionbad i Västerås

Till skillnad från badhus som även har några vattenrutschbanor är detta ett renodlat actionbad, i åtta våningar! Men det är inte bara action, discokänsla med färgat ljus och musik – det finns även platser att återhämta sig på.

Klättervägg, virvel och vattenbio

På det nedre planet finns en yta med en tre meter hög klättervägg – självklart med vatten under. Här finns även en stor virvel som nog blev sonens favorit på hela Kokpunkten, med en så stark ström att man flög fram om man inte höll sig fast i kanten – hårt!

Kokpunkten Actionbad i VästeråsKokpunkten Actionbad i Västerås

Vattenbio låter kul, och här finns en stor 340-graders bioduk och pallar att sitta på i vattnet. Kul grej, med korta filmer – lagom för en paus innan vi gick fyra trappor upp till vattenrutschbanorna.

Kokpunkten Actionbad i Västerås

Vattenrutschbanor på Kokpunkten

Det finns fyra stora vattenrutschbanor på Kokpunkten som är riktigt häftiga. I ”black riwer” forsar man fram i totalt mörker, klart den otäckaste och inget att testa om man har klaustrofobi. Härligast var ”Inside out”- en bred, lång vattenrutschbana man kunde åka i en dubbelring. Roligast var ”Boomerang”, som startar brant och man kastas upp på en brant vägg där man vänder innan man rutschar neråt och vidare.

Vattenrutschbanor på Kokpunkten Actionbad

Snabbast var ”Double Racer” – två identiska branta klassiska vattenrutschkanor där man kan tävla mot varandra.

Vattenrutschbanor på Kokpunkten Actionbad

Det finns åldersrekommendationer för dessa som är bra att känna till: 

  • Double racer och Inside out: 7 år. 
  • Black river och Boomerang: 12 år

Massor med bubbelpooler och utomhuspool

Man blir klart trött efter några varv uppför alla trappor (bärandes på en stor gummiring) och då finns flera bubbelpooler att sjunka ner i för att vila upp sig.

Kokpunkten Actionbad

Ännu härligare var den varma utomhuspoolen uppe på taket som är öppen året om.

varma utomhuspoolen uppe på taket

Relaxavdelning på Kokpunkten

Man kan betala extra för att få tillgång även till Kokpunktens relaxavdelning när man köper sin biljett. Till relaxen är det 18-årsgräns, men vi fick komma in här en timme innan alla andra gäster för att prova allt och ta bilder till detta reportage. Så himla härligt ställe. ”Varmrum” som var var lite mindre varmt än en den vanliga bastun. Aromabad, tropisk dusch, ishink och en pool.

Relaxavdelning på KokpunktenRelaxavdelning på KokpunktenRelaxavdelning på KokpunktenRelaxavdelning på KokpunktenRelaxavdelning på Kokpunkten

Relaxavdelning på KokpunktenRelaxavdelning på Kokpunkten

Stor loungedel med panoramafönster mot Mälaren och en bar där man även serverade lättare maträtter.

Ah, här hade jag velat stanna längre. Nästa gång tar jag med dottern och min fru, så kan barnen latja själva några timmar nere i actionbadet medan vi tar det lugnt uppe i relaxen!

Mat på kokpunkten

I vanlig ordning är det ingen stor gourmetupplevelse på platser som dessa, men utbudet är helt ok. Jag åt en grekisk sallad till lunch och sonen en pasta med ost- och skinksås. På menyn fanns även exempelvis kycklingspett med ris, pannkakor, muffins och glass.

Mat på kokpunktenMat på kokpunkten

Småbarnsområde på Kokpunkten

Då vi härligt nog kunde fokusera på alla roliga vattenrutschbanor hängde vi inte i småbarnsområdet (förutom en minut när sonen ville testa deras lilla gula vattenrutschbana). Men det finns alltså även en plats för småbarn!

Småbarnsområde på Kokpunkten

Att tänka på inför besöket på Kokpunkten:

  • Boka biljett online i förväg, populära dagar kan det bli slutsålt. Ett familjepaket för två vuxna och två barn kostar 595:-. Klart prisvärt om man jämför med t ex nöjesfält eller djurparker.
  • På lördagar och lov delar man upp dagen på två slidetider: Slide 1 kl. 08.30-14.00. Slide 2 kl 14.30-20.00. Entrén gäller då en av dessa tider.
  • När man löser entré får man ett armband med chip som man använder hela dagen – för att låsa sitt skåp, för att handla mat och dryck osv. Smidigt!
  • Ta med kompisar till barnen så ni kan hänga lite på relaxen!

Läs mer på kokpunkten.se

Stort tack till Kokpunkten som släppte in oss på Relaxen så vi kunde testa denna innan alla andra gäster kom. Jag kommer tillbaka hit med vuxet sällskap inom kort för att även testa utbudet i baren på Relaxen!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...