fbpx
Matochresebloggen
IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia
Aktiviteter Bio

IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia – 3D-upplevelse i världsklass

När man inte har möjlighet att få miljöombyte genom att resa tycker jag en bra film är det perfekta substitutet. Jag älskar att gå på bio och brukar försöka se filmerna tidigt när de går på stora dukar. Men de senaste gångerna jag gått på bio har det varit lite stökigt med folk i sällskap bredvid som pratar eller kommenterar filmen. Jag vill att det ska vara knäpptyst! Så, när en film jag verkligen ville se kom så bestämde vi oss för att testa den nya IMAX-salongen i Filmstaden i Mall of Scandinavia.

IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia

På mall of Scandinavia finns en stor Imaxsalong. Skillnaden mot en vanlig biosalong är att denna är större och framför allt högre i tak med klart brantare stolsrader så man inte störs av ett huvud som skymmer sikten. Skärmen är gigantisk, välvd och så är ljudet maxat. Biljetterna kostar 205:- och då ingår speciella, extra stora 3D imax-glasögon.

IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia

Lobby och restaurang på Filmstaden Mall of Scandinavia

I lobbyn finns en stor godis/popcornbutik där man själv tar det man vill ha och betalar på vägen mot salongerna. Klart bättre logistik och inga köer jämfört med en vanlig biograf. Här finns även en restaurang (där man får 20% rabatt om man har köpt biobiljett). Vidare finns fåtöljer och soffor att hänga i om man kommer lite innan filmen startar.

IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia IMAX på Filmstaden Mall of Scandinavia

Sammantaget

Detta är klart den bästa bioupplevelse jag varit med om, från den snygga och fräscha lobbyn, stora salongen och den storslagna filmupplevelsen. Dessutom var det ingen som pratade – eller så hörde jag inte det i det massiva imax-ljudet. Ja, det är dyrare än en vanlig biobiljett med 205:- men så värt det!

Vilken film vi såg? Ghost in the Shell. Det bidrog såklart till upplevelsen att filmen var riktigt bra! Se den!

Har du sett någon film på IMAX-salongerna inne på Filmstaden Mall of Scandinavia? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar