Matochresebloggen
Snacks på Paul's Haymarket
Hotell Restauranger Restauranger i Stockholm

Haymarket by Scandic – vi testar maten!

Det har varit svårt att undgå att hotell Haymarket by Scandic vid Hötorget öppnade nu i veckan. Jag var där redan för ett par veckor sedan (läs mer om det här) och fick en första titt så det var extra kul vid invigningen i tisdags att se hur mycket mer som hade blivit klart på kort tid. Förutom att se det färdiga hotellet, dess lobby, rum och festvåning var det extra kul att se hur restauranger och barer blivit och inte minst – att smaka på maten!

Maten på Haymarket

Ambitionen är att Haymarket skall bli en plats inte bara hotellgästerna utan även Stockholmarna hänger på – äter frukost i kaffet Gretas (som även har en stor uteservering mot Hötorget), lunch eller middag i restaurangen Paul’s eller bara en drink i baren Americain. Vi har under veckan testat alla dessa delar och här får ni se hur det ser ut!

Gretas på Haymarket

Gretas är ett hela-dagen-café som går i ljusa pastelliga färger, rotting och granit. Här kan man exempelvis äta hemgjord chaipudding, nygräddade croissanter, dinkelscones eller fruktsallad till frukost. Gott och vällagat, gillar man denna typ av lite lättare frukost är detta ett perfekt val. De har dessutom en stor uteservering mot Hötorget med sol från tidig morgon fram till lunch!

Frukost på Gretas Haymarket

Frukost på Gretas Haymarket Frukost på Gretas Haymarket

Paul’s på Haymarket

Paul’s är ett amerikanskt brasserie med influenser av Italien, Frankrike och Karibien. Ledorden här är dekadens och “lyxigt men prisvärt”. Det är en stor restaurang med plats för 200 gäster och här finns allt från klassiska rätter som entrecote med pommes frites och bearnaise till innovativa ostronrätter. Vid en presslunch fick vi smaka på ett urval av rätterna och det var verkligen supergott!

Snacks på Paul's Haymarket

Ostron “Bloody Mary”


Snacks på Paul's Haymarket

Boquerones – friterad strömming – med chorizomajonäs


Snacks på Paul's Haymarket

Variant på reuben sandwich med surkålsmajönäs


Rödbetstartar

Rödbetstartar


Grishuvudsterrin

Grishuvudsterrin med tryffel, svamp och äpple


Pilgrimsmussla med majs och sherry&chorizovinegrette

Pilgrimsmussla med majs och sherry&chorizovinegrette


Ankbröst med rostad persika

Ankbröst med rostad persika


Ananasravioli med mintsorbet

Ananasravioli med mintsorbet

Americain

Americain är Haymarkets bar. Här serveras drinkar med karibiska influenser  – mycket frukt, kokos och ananas – till tonerna av 20-talsjazz. (Vill man som hotellgäst av någon anledning inte gå ner till baren kan man boka en in-room bartender med en klassisk barvagn till rummet).

Americain Haymarket IMG_3253

 

Rummen på Haymarket

Nu när alla rum är klara är det såklart kul att visa lite fler rum än det visningsrum jag kunde fota sist jag var där. Så här ser rum och övriga ytor ut på Haymarket.

SCANDIC-HAYMARKET-09-2704070_1600 SCANDIC-HAYMARKET-11-2704080_1600 SCANDIC-HAYMARKET-19-2704105_1600 SCANDIC-HAYMARKET-23-2704115_1600 SCANDIC-HAYMARKET-33-2704160_1600

Så kul att detta fantastiska hotell öppnat mitt i stan. Här kommer jag garanterat att hänga och jag hoppas inom kort kunna återvända hit för att bo och kanske lite mer i detalj utforska hotellet!

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar