Grenen – där Skagerrak möter Kattegatt

Dela inlägget:

Grenen är Skagens mest populära turistmål och är platsen där Skagerrak möter Kattegatt, längst ut på Skagens udde. Man tar sig ut på Grenen antingen gående, en dryg kilometer från parkeringen, eller så tar man traktordrivna bussen Sandormen ut till Grenen (30 dkk för vuxen, 15 för barn t/r).

Grenen  – första besöket

Vi var faktiskt här två gånger denna resa. Första gången kom vi runt 14-tiden och tog då Sandormen ut till Grenen. Där var det massor med folk och dessutom började det spöregna direkt när vi gått av bussen, så vi åkte tillbaka direkt.

Grenen Skagen Grenen Skagen

 

Grenen – andra besöket

Dagen efter åkte vi tillbaka, denna gång lite mer förberedda. Väderprognosen lovade sol och vi åkte ut tidigt, direkt efter frukost (innan Sandormen börjat gå). Promenaden från parkeringen var inga problem för barnen och vi fick Grenen nästan för oss själva. Ja, förutom några sjödjur som låg och solade på stranden.

Skagen Grenen Skagen Grenen Skagen Grenen Skagen Grenen Skagen Grenen Skagen Grenen Skagen Grenen Skagen Grenen

Coolt (men kallt) att stå med en fot i varje hav.  Jag och min fru har en liknande erfarenhet från en långresa i Indien ner till Kanyakumari i Indiens sydligaste spets där tre hav möts – Arabiska havet, Indiska Oceanen och Bengaliska viken. Härligt att uppleva något liknande så nära hemmaplan.

Våra tips blir självklart – åk hit tidigt och promenera i alla fall ena sträckan. Vi tog Sandormen tillbaka även den andra dagen…

Har du varit på Grenen? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

 

 

3 kommentarer

  1. Jag har varit på Grenen flera gånger och det är minst sagt en fräck känsla att se haven gå ihop! Jag har även åkt Englands-båten strax utanför Grenen också, 1996 när båtarna fortfarande gick. Danmark alltså, jag gillar det landet!

    • Ja, Danmark är härligt! Även om vi inte haft så bra tur med vädret här runt Skagen jag det varit fantastiskt att bara promenera längs de långa stränderna och barnen älskar att hoppa i de branta sanddynerna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...