Första besöket på Filmstaden sedan Mars 2020 – så är det nu att gå på bio

Dela inlägget:

Jag älskar film och att gå på bio. Senaste gången var i Mars 2020 någon vecka innan biograferna stängde ner på grund av paniken kring coronasmittan. Även jag var då påverkad av allt jag läste om corona i media och det var en märklig stämning i Rigolettos största biosalong – som bara hade runt 30 besökare.

Biograferna öppnade igen i somras, men jag har inte alls känt suget. Det har varit rätt skönt att kolla på film hemma istället, även om jag har saknat de maffiga actionfilmerna på en stor duk. Den första film som egentligen lockat var Tenet, så igår när min fru var bortrest och barnen hade egna planer bokade jag en biljett åt mig själv till den tidiga föreställningen. Både för att jag var sugen på att se filmen, men även nyfiken på hur det var att gå på bio nu.

Det första som skiljer är en klart annorlunda bokningsvy. Alla röda kryss är platser som inte går att boka – för att ha nog med avstånd mellan alla sällskap. Bokar man samtidigt kan man sitta ihop utan platser emellan, men det är minst 2 platser mellan alla individuella bokningar.

Snabb digital ”incheckning”.

Framme vid Filmstaden är det samma digitala ”incheckning” som tidigare där en person blippar de digitala biljetterna för samtliga salonger. Godis och popcorn säljs som tidigare, men med stora rutor vid kassan där bara en person i taget får stå.

Filmstaden
Filmstaden

Stort mellanrum mellan platserna – och avspärrade rader

Inne i salongen är det stort mellanrum mellan alla sällskap och vissa hela rader är avspärrade med tejp. Dels för att hålla avstånd, men jag gissar även för att kunna snabba på städningen. Precis som vissa hotell stänger hela våningar när det är halvfullt..

Filmstaden

Att kolla på film på bio igen!

När filmen börjar (efter 5 trailers för kommande filmer) med en maffig actionscen minns jag igen varför jag älskar så mycket att se denna typ av filmer på bio. Den stora duken, det perfekta ljudet och inget som stör. Nu med alla blockade säten även långt mellan sällskapen. Fullt fokus på filmen. Som i detta fall alltså var Tenet. Riktigt bra, men aningen komplicerad handling…

Armed with only one word, Tenet, and fighting for the survival of the entire world, a Protagonist journeys through a twilight world of international espionage on a mission that will unfold in something beyond real time.”

Framför soffan hemma är det så lätt att pausa för att hämta något, gå på toa eller svara på ett sms – vilket för mig pajjar filmupplevelsen en hel del. Så att gå på bio igen gav verkligen mersmak!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...