Fäviken Pop-up restaurang i Åre – Svartklubb och Uvisan

Dela inlägget:

Restaurang Fäviken ligger en halvtimme med bil från Åre och förra året öppnade man upp en pop-up i centrala Åre. ”Svartklubb by Fäviken”, där tanken var att de gäster som ätit på Fäviken men bodde i Åre kan avrunda kvällen med några ambitiösa cocktails. Denna bar var jag väldigt nyfiken på att testa så vår första kväll i Åre gick vi hit och väl på plats bestämde jag mig för att även boka bord för middag på Uvisan – en japansk pop-up i pop-up:en!

Svartklubb by Fäviken i Åre – ambitiösa cocktails och snacks

Första året var denna cocktailbar endast för de som ätit på Fäviken, men i år är den öppen för alla. Man har fem cocktails på drinklistan och där finns även ett gäng små snacks, som man antingen kan beställa valfritt antal av eller välja en avsmakningsmeny med alla cocktails och alla snacks. Sent på kvällen kan man även beställa in en hel grillad kyckling om man är riktigt hungrig.

Jag tog en variant på Old Fashioned, där isen ersatts av frysta kulor av bivax. En kompis tog en GT där iskalla runda stenar kylde groggen som var toppad med vitmossa. Väldigt snyggt och gott – lite som jag fått intrycket att det är på Fäviken! Jag bokade bord samma kväll till den Japanska pop-up:en som huserar i lokalerna tidigare på kvällen och såg verkligen fram mot en matupplevelse!

Svartklubb by Fäviken i ÅreSvartklubb by Fäviken i ÅreSvartklubb by Fäviken i Åre

Uvisan – Japansk pop-up i åre

Två dagar senare återvände jag till samma lokaler, nu för middag på Fävikens pop-up Uvisan. Här serveras en fast 10-rättersmeny varje kväll för 650:- och det visade sig att jag knipit det sista lediga bordet.

Middagen startade med bruna bönor med tonfiskflagor, på tonfisk som rökts och lagrats i tre månader tills den tagit formen av en hård träbit och sedan hyvlats tunt. De varma bruna bönorna gjorde att flagorna rörde sig och såg levande ut. Speciell smak, men god!

Samtidigt fick jag även in en skål med knaprig, kryddad rättika, fräsch och bra kontrast till den ganska tunga rätten med bönor och tonfisk.

Uvisan - Japansk pop-up i åre

Nästa rätt var ett tempurafriterat shizo-blad. Man kan ju fritera i stort sett vad som helst i tempurasmet och det blir gott, så detta var knaprigt och fint!

Uvisan - Japansk pop-up i åre

Man har ett stort utbud av sake på glas, så jag provade det servitrisen föreslog till nästa rätt. Rund och god, väldigt lik vitt vin och passade perfekt till två små dumplings.

Uvisan - Japansk pop-up i åreUvisan - Japansk pop-up i åre

En bit grillad ål med en söt glaze, supergod, men möjligen i fetaste laget.

Uvisan - Japansk pop-up i åre

Uvisan - Japansk pop-up i åre
Små bollar av havskräfta – bland det godaste på menyn!

Sukiyaki på Uvisan

Efter dessa små läckra rätter var det dags för någon form av huvudrätt – Sukiyaki. Till det rekommenderades jag ett glas rött. En gryta med buljong kom in och kocken stoppade i lite grönsaker och svamp som skulle sätta smak. Sedan fick jag ett fat med tunt skivad älgfilé som det var tanken att jag skulle låta sjuda en stund i buljongen innan jag doppade det i lite äggula och åt. Supergott och alltid kul att vara aktiv i slutet av matlagningen!

Uvisan - Japansk pop-up i åre
Fullsatt även en tisdagskväll på försäsong!

Uvisan - Japansk pop-up i åreUvisan - Japansk pop-up i åreUvisan - Japansk pop-up i åreUvisan - Japansk pop-up i åre

När jag slukat köttet kom kocken tillbaka och stoppade i tjocka nudlar i buljongen, som fick sjuda en stund och sedan serverades dessa med vårlök och peppar. Klart märkligaste rätten på menyn och ingen höjdare. Som tur var tog jag in en japansk Ale som var riktigt bra!

Uvisan - Japansk pop-up i åreUvisan - Japansk pop-up i åre

Finalen var god, men inget extraordinärt. God glass, en ljummen pudding och en bit äpple som marinerat i yuzusaft ett dygn.

Uvisan - Japansk pop-up i åre

Gästerna på Uvisan

En del av totala upplevelsen på en restaurang är atmosfären och de andra gästerna och jag pratade lite mer de som satt bredvid. de visade sig precis som jag vara lite matnödiga. Två trevliga amerikaner som satt till höger var i Sverige mest för att äta på Fäviken, men denna middag var deras ”warm-up” dagen innan. Ett annat sällskap var kockar och restaurangchefer som hade skippat gratismiddagen på en konferens de var på och istället bokat bord här. Gäster med koll alltså!

Uvisan - Japansk pop-up i åreUvisan - Japansk pop-up i åre

Sammantaget om Svartklubb och Uvisan på Fävikens pop-up

God mat, men inte den ”Fäviken-upplevelse” jag hade hoppats på och som de cocktails jag drack tidigare fick mig att tro. Men, vet man det och gillar lite mer genuin japansk mat som jag gör var detta en kul middag som jag verkligen kan rekommendera. Och även om ni inte äter här kan jag verkligen rekommendera en cocktail på Svartklubben. De var grymma!

Ni hittar kontaktinformation på Svartklubbs webb här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...