fbpx
Matochresebloggen
Åres bästa after ski 2018
Okategoriserad Skidor Skidresa

Åres bästa after ski 2018

En sak som är kul med en stor skidort som Åre förutom skidåkningen är att det finns riktigt bra after-ski. Den sort som startar 15.00 med en DJ som bara spelar publikfriande låtar och framåt 16-16.30 tar ett liveband över och folk släpper loss som om det inte fanns någon morgondag! Eller om man vill – en mer modern tappning av after ski med fokus på housemusik. Kolla in Åres tre hetaste ställen 2018!

Åres bästa after ski 2018

När vi var i Åre kollade jag såklart var den bästa after-skin var och just denna vecka var det Verandan som gällde, där Marmeladorkestern (som nog har spelat i Åre varje säsong de senaste 30 åren) spelade denna vecka.

Klockan 15.00 öppnar dörrarna och då var kön galet lång, säkert 200 meter. Förklaringen var att det var Student Ski Week veckan som gick.  Strax före 16.00 var dock kön borta och de som kom då kom in utan att köa. Det man köar för är delvis ett bord nära scenen och dels att starta festen tidigt så man är i högform tills bandet startar (även om många troligen startat förfesten vid lunch).

After-ski i Åre – tre tips på ställen

Jag frågade runt en hel del på plats om vilka ställen som hade bäst after ski och de som jobbade säsong för tredje året hade väldigt bra koll, här kommer deras tips:

Verandan

Verandan har samma ägare som driver nattklubben Bygget. Ni som var i Åre för ett par års sedan känner igen detta ställe som “Dippan”. Här spelar bland annat Marmeladorkestern, Smalare än Thord Band och Rydell&Quick under våren, hela listan hittar ni här.

Åres bästa after ski 2018Åres bästa after ski 2018Åres bästa after ski 2018

Denna after ski hängde vi på och det var så klassiskt man kan tänka sig, med idel typiska after-ski låtar som Summer of 69, Jump och Don’t stop believin’. Blir du sugen att lyssna in dig lite på musiken hittar du en Spotifylista här.

Fjällgården

Fjällgården ligger mitt i backen, vid Bergbanan som man tar ner till Åre Torg när man har festat klart. Här spelar bland annat Bad Influence under våren, hela listan över after-skiband hittar ni här.

Röjig After Ski på Fjällgården – bild lånad från deras webb

Timmerstugan

Timmerstugan kör en after ski på söndagseftermiddagarna som de kallar Apres Midi på sin uteterass. Här är det en house-DJ istället för coverband och troligen stekigaste publiken i Åre!

Apres Midi en solig vårdag – bild lånad från Timmerstugans webb

En after ski var dock det enda vi hann eller orkade med. Efter min första heldag med skoter och skidåkning var det istället i hotellets “Sauna World” som jag hängde i när liftarna stängde. Läs mer om den och hotellet vi bodde på i Åre här.

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Lisa / livet från den ljusa sidan
  5 februari, 2018 at 20:53

  Håller inte riktigt med… men så gillar jag inte nattklubbs-after ski heller. After ski där man behöver hänga in jacka i garderob går liksom bort. Haha.
  Skulle gärna se mer house-DJ-after ski (vilket jag inte upplevt det som på fjällgården eller verandan når jag varit där), vissa cover band är rätt trötta… finns nyare musik. Jag tycker det behöva en afterskirevolution. Även i Åre 🙂
  (Dock har jag fjällgården som favorit av de du nämner)

  • Reply
   christianmuda
   8 februari, 2018 at 10:08

   Hej Lisa,

   Nej, exakt – både Fjällgården och verandan kör ju klassisk after ski. Jag skulle personligen också gärna ha en mer Ibiza-aktig loungeafterski… Men, reportaget var mer för att tipsa om vad som finns just nu att välja på. Låter som Timmerstugans apres Midi är mer i din smak? (tredje förslaget i reportaget). Senare på våren flyttar man ju ut i solen på Verandan och då behåller man jackan på!

   /C

Lämna gärna en kommentar