Det som skrämmer mer ån Coronaviruset – att bli fast på resmålet i karantän

Dela inlägget:

Från att det kändes lite trist att vi inte hade några utlandsresor inbokade med familjen i år känns det nu plötsligt bra, med tanke på hur cornaviruset kommer till allt fler länder. Men det är inte rädslan för att bli smittad av coronaviruset och dö som gör att hemma känns extra bra.

Det är risken att hamna i samma situation eller plats som någon sjuk person och fastna på resmålet, instängd i ett hotellrum eller fartygshytt i flera veckor i karantän. Och om man sen till slut får åka hemåt, troligen räkna med ytterligare två veckor i karantän. Det år ju att jämföra med en fängelsevistelse, med skillnad att fångarna får träffa andra fångar, får träna, gå ut någon stund varje dag osv.

Jag skulle själv nog klara ett par veckor i ett hotellrum där jag kan jobba på distans, träna på rummet och kolla filmer. Men barnen skulle nog bli helt galna av att vara inlåsta så länge

Så nu stannar vi med familjen hemma hela våren som planerat – nu med mer lugn från min sida – och satsar möjligen på en resa till Södra Europa någon vecka i slutet av Juli. Eller ska vi stanna i Sverige hela sommaren? Vi väntar nog med att boka tills vi vet mer hur coronaviruset sprider sig vidare i Europa. 

Reser själv till en stor konferens och till Italien

Själv har jag en resa med jobbet till USA planerad i Mars, till den stora konferensen SXSW som brukar samla nästan 100.000 besökare. Snacka om plats för smittspridning när folk från hela världen reser dit. Men USA har redan stoppat alla flyg från riskländer. Dock kan ju flygen till USA med byten från Sverige bli påverkade. Vi ska flyga via Frankfurt, som ju verkligen är en hub för flyg i Europa. Stoppar USA från eller till Frankfurt medan vi är i USA skulle vi ju få problem med vår hemresa och så vidare.

Om SXSW ens blir av, just nu ställs massor med konferenser likt den in.

Jag har dessutom en pressresa planerad till södra Italien i Maj. Men med en liten grupp från Sverige, så det är inte alls samma sak som en megakonferens. Men, med tanke på alla som smittats i norra Italien är det ju ändå lite oroväckande. Men ännu kan ju mycket hända, förhoppningsvis åt rätt håll med en smitta som man får kontroll över.

Skulle resonera annorlunda om vi låg i riskgrupperna

Om jag eller någon i min familj tillhörde någon av riskgrupperna som har stor risk att dö om de skulle smittas av viruset är det såklart en annan situation och då skulle jag nog skippat alla utlandsresor ett tag framåt. Dessa grafer över dödlighetsrisk i olika riskgrupper tycker jag är intressant. De visar risken att dö om man smittas av COVID-19.

Källa

Hur resonerar du gällande utlandsresor? Några saker jag inte tagit upp man bör tänka på? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...