Brunch på Downtown Camper – vi testar Sunday Brunch & Games

Dela inlägget:

Nyligen lanserade Downtown Camper sitt koncept Sunday Brunch & Games, där man förutom en stor brunchbuffé lockar med massa olika sällskapsspel och eftermiddagsbio. Det lät verkligen som en kombo i vår smak, så efter en cykeltur i lill-jansskogen på förmiddagen cyklade vi sedan ner till Brunkebergstorg hela familjen för att testa detta brunchkoncept!

Brunch på Downtown Camper – vi testar Sunday Brunch & Games

Jag testade maten i restaurangen när Downtown Camper öppnade och har varit här flera gånger sedan dess så restaurangen är välbekant. Murrigt inredning med golv, bord och stolar i trä, dämpad belysning med punktbelysning vid borden och massa roliga inredningsdetaljer på hyllor lite överallt skapar en mysig vardagsrumskänsla.

brunchen på Downtown camper

För brunchen bokade vi bord i förväg och det var nog tur, det var helt fullt i den delen där man serverar brunch. De flesta kommer hit i ganska stora sällskap om 6-10 personer – något de stora runda borden här passar bra för.

Vi fick ett bord för fyra och vår servitris förklarade upplägget: Man tar så mycket man vill av brunchbuffén och det ingår även kaffe eller te som man tar själv. Juice, specialkaffe eller andra drycker beställer man separat av servitrisen och sen levereras de vid bordet. Vi beställde bland annat en grön juice på äpple, ingerfära och spenat och begav oss sedan mot buffén!

brunchen på Downtown camper

Brunchbuffén på Downtown camper

Det är en stor och bra buffé, med allt från smörgåsstationer, frukt, lax och sill, varma rätter som kycklingklubbor, pulled pork, äggröra, helstekt biff och bacon.

Brunch i Stockholm Brunch i Stockholm Brunch på Downtown CamperBrunch på Downtown CamperBrunch på Downtown Camper

Ett stor dessertbord och en barnavdelning med pannkakor, prinskorv och möjlighet att grädda egna våfflor.

Brunch på Downtown CamperBrunch på Downtown CamperBrunch på Downtown Camper

Spel i massor

Om brunchen är bra är utbudet av spel ännu bättre. Man har gått all-in på alla typer av spel här på hotellet – förutom TV-spel. Redan när man sätter sig vid bordet får vi en egen liten uppsättning med spelkort, plockepin och domino.

Brunch på Downtown Camper

När vi ätit oss proppmätta fortsatte vi med pingis där sonen lyckades klå min fru med 21-3. Imponerande! Jag var inte lika snäll och slog honom med 11-3, innan vi fortsatte att utforska hotellets spelutbud.

Brunch på Downtown CamperEn bit bort i korridoren finns hotellets ”Game Room” där det finns allt från shuttle-board till klassiska brädspel. Här skulle man kunna hänga i timmar och sonen fick till sin stora glädje revansch i ”tre i rad”, men hade inte en chans i shuffle board.

Brunch på Downtown CamperBrunch på Downtown CamperBrunch på Downtown Camper

Brunch på Downtown Camper

Bio på Downtown Camper

Hotellet har till och med en egen biograf där man visar familjefilmer under söndagsbrunchen, med start 13.oo och 15.00. Olika filmer varje vecka, denna dag var det ”Peter och Draken Elliott”.

Känner man inte för film utan vill läsa bok kan man som vår dotter bege sig en trappa upp krypa ut i det stora nät man spänt över receptionen.

Bio på Downtown CamperBio på Downtown Camper

Sammantaget om Sunday Brunch & Games

Brunchen är bra, men det som verkligen gör detta till en brunch som sticker ut är allt kul man kan göra i anslutning till brunchen – helt utan extra kostnad. Man får verkligen valuta för pengarna när man kan äta sin brunch, ta en pingismatch, ta en våffla till och sen gå och spela shuffleboard etc. Den väldigt trevliga personalen gör även de sitt till helhetsupplevelsen.

Perfekt för en familjebrunch eller med ett kompisgäng. Brunchen serveras söndagar mellan 13-16 och kostar 245:- per vuxen. Bara 75 :- för barn upp till 12 år (riktigt fynd!) och 150:- för barn 13-18 år.

Bord bokar man på webben här.

Har du tips på fler härliga brunchställen i Stockholm? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...