Birka Cruises lanserar skidkryssning!

Dela inlägget:

Edit: Birka Cruises finns inte längre, så nedan inlägg är bara nostalgi till en tid då man kunde kryssa med Birka!

Nästa år gör Birka Cruises sin första skidkryssning! I mitten av Februari styr man fartyget mot Sundsvall en weekend för skidåkning, afterski, spa och norrländska delikatesser.

Birka Cruises gör allt fler långkryssningar till lite olika platser. Jag har åkt med på några av dem, nu senast i somras till Visby. Förra julen arrangerade man en kryssning till polcirkeln, på sommaren gör man flera kryssningar till Höga Kusten och nu kommer alltså en skidkryssning upp till Sundsvall.

Birka Cruises lanserar skidkryssnig!

Skidkryssning till Sundsvall – fredag till söndag

Man kan inte riktigt jämföra detta med en vecka eller ens en långweekend i fjällen, för man har bara en dag för skidåkning. Men om man gillar kombinationen att kryssa till resmålet, ta del av underhållning och restauranger ombord, ha en dag på plats i ett vintrigt Sundsvall eller i skidorten Hassela och sedan kryssa hem igen är detta perfekt!

Upplägget är att man går på fartyget på fredagen klockan 17 och startar med after work. Sedan väntar trerättersmeny och kvällsaktiviteter som föreläsningar om skidåkning, vallning etc. om man inte vill hänga i baren eller på dansgolvet.

Lördag morgon är man framme i Sundsvall där man antingen tar en buss en timme till utförsåkning i Hassela, eller tar en kort transfer till centrala Sundsvall för längdskidåkning eller skidåkning i ett mindre skidsystem.

Birka Cruises lanserar skidkryssnig!

Vill man inte åka skidor finns även aktiviteter som curling, snöskovandring eller pimpelfiske.

Efter en heldag med valfri aktivitet startar färden tillbaka 17.30 och då är det självklart after ski, med liveband som Smalare än Thord och Noice på scen, innan man hugger in på kvällens trerättersmiddag. Kanske väljer man den sena sittningen och hinner med en stund i fartygets spa också!

På söndagen är det sovmorgon och brunch innan man är tillbaka i Stockholm klockan 14.00

För mig som både gillar att kryssa, tycker om maten de serverar ombord och dessutom älskar att åka skidor ser detta ut som en perfekt resa. som man dessutom kan göra utan att ta några semesterdagar.

Priser för skidkryssnigen

Två dygns kryssning inklusive halvpension kostar från 2195:- per person. Tar man med egna skidor lämnar man dem vid incheckningen till båten och så levereras de till den skidort man valt utan extra kostnad. Man kan även hyra utrustning om man saknar egen.

Datum: Fredag 15- Söndag 17 februari

Utflykter som den till Hassela kostar 795:- per person inklusive transport, lunch och liftkort. Skidhyra om man inte tar med egna skidor 250:-.

Läs mer:

Weekendkryssning till Visby

Långkryssning med Birka Cruises till den tyska Rivieran, Bornholm och Gotland

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...