Blodapelsin sour med honungssirap

Dela inlägget:

Blodapelsiner – så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar oss slutet av säsongen för blodapelsin, som brukar vara mellan december och mars. Så det blir ännu en blodapelsindrink. Denna vecka en blodapelsin sour med honungssirap, som får en så snygg, nästan självlysande färg av blodapelsinen och ett härligt skum på toppen. Och så god!

Detta är en enklare gin-variant på den avancerade Blood Orange Sour som jag fick mig serverad på Skeppsbron 10 för ett par veckor sedan.

För att göra denna Blodapelsin sour med honungssirap börjar ni med att göra en honungssirap. Ta bara lika delar honung och vatten, koka upp så honungen löser sig helt och låt svalna.

Sedan är det dags att blanda ihop drinken:

  • Starta med 6 cl av din favoritgin i en shaker
  • Dela och pressa en hel blodapelsin (om de är små) eller en halv (om de är stora). Det ska bli 4 cl juice.
  • Pressa en halv citron. Det ska bli 2 cl juice.
  • Knäck ett ägg och använd vitan. Spara äggulan och gör majonnäs på den.
  • Skaka alla ingredienser i en shaker, kraftigt i ca 30 sekunder så ett skum bildas.
  • Lägg i is i shakern och skaka vidare, minst 30 sekunder till så drinken är iskall
  • Sila upp i ett glas och droppa över lite angostura bitter i skummet. Skapa mönster i skummet med en tandpetare.
  • Servera!

Se ett klipp när jag skakar ihop en blodapelsin sour

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsin sour

Blodapelsin sour med honungssirap

Förberedelser 5 minuter
Måltid Drinkar
Kök Medelhavskost
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 1 msk honung Till honungssirapen
  • 6 cl gin
  • 2 cl honungssirap
  • 1 st blodapelsin, ca 4 cl
  • 1/2 st citron, ca 2 cl
  • 1 st äggvita
  • 1 tsk bitter

Instruktioner
 

  • Starta med honungssirapen. Koka upp 1 msk honoung med lika delar vatten tills honungen löst upp sig. Låt svalna.
  • Häll alla ingredienserna i en shaker. Gin. 2 cl av honungssirapen. Pressa blodapelsin och citron. Knäck ner en äggvita. Skaka hårt 30 sekunder så det bildas ett skum
  • Lägg i is och shakern och fortsätt skaka så drinken blir kall. Sila upp i ett glas, droppa över några droppar angostura bitter i skummet. Skapa ett mönnster i skummet med en tandpetare. Servera!
Keyword Blodapelsin, Blood Orange Sour, Gin Sour

Varför är blodapelsiner röda?

En stor del av världens blodapelsiner växer i Italien, på vulkanen Etnas sluttningar och får sin vackra färg tack vare att temperaturen växlar snabbt. Det svala vädret gör att blodapelsinen bildar ämnet antocyanin som är en antioxidant vilken ger apelsinen den röda färgen.

Fler fredagsdrinkar

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Uzbekistan – 20 fakta om landet som resmål

Funderar du på en resa till Uzbekistan? Då är detta inlägg för dig! Jag kom just hem från...

Restaurang Karamell – ny restaurang på Skeppsbron i Stockholm

Nyligen öppnade Restaurang Karamell på Skeppsbron i Stockholm, med en stor uteservering med utsikt över vattnet, såväl som...

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...