Restaurang Issei – ny Nikkeirestaurang i Stockholm

Dela inlägget:

I augusti var det premiär för Restaurang Issei – Stockholms senaste Nikkei-restaurang på Nybrokajen. Här serveras japansk-peruansk mat med matchande cocktails, sake och vin. Jag fick möjlighet att prova deras nya omakesemeny på en presslunch och detta var så otroligt gott. Jag som älskar japansk mat fick nu inse att det faktiskt kan bli ännu godare när man tar den japanska matlagningstekniken och använder den med råvaror och kryddor från det peruanska köket till denna fusion som kallas Nikkei. Häng med!

Issei ligger på Nybrokajen 9 och är Strand Hotel’s restaurang – men har en egen ingång som leder till baren, där vi startade!

Restaurang Issei – baren

I baren som även den har Nikkei-tema serverades vi en ”Chicha Morada Sour”. En av Issei’s signaturcocktails gjord på Chicha – en röd majsdryck – samt pisco, lime och sockerlag. En vacker och supergod, inte för söt dryck. Till den serverades vi Patacones – krispiga pannkakor på matbanan – med majonäs och en het grön sås. Ja ni ser – vilken start!

Omakasemeny Nikkei på Restaurang Issei

Vi fortsatte in i den enormt luftiga matsalen i hotellets innergård där resten av menyn serverades. Till de första rätterna serverades vi ett glas Terlaner, ett friskt, fruktigt vin som passade perfekt till en ceviche på sea bream och tataki på lax med papaya och jalapeno. Så fräscht och roliga smakkombinationer.

Till nästa rätt fick vi in en len sake – och tydliga instruktioner om att man inte får serveras sake till sig själv – det betyder otur. Så vi serverade varandra medan nästa rätt kom in – kammusla och musslor ”Suado” med bitar av cassava och sjögräs. Så snyggt och ännu en god kombination.

Vinet byttes till rött inför köttserveringen. Tunna skivor pluma med chimichurri och pak choy. Halstrad biff med en het paprikasås och gröna bönor och en fräsch quinoasallad med mango, avocado och ponzu.

Till desserten fick vi en svagt kolsyrad sake – till ”Arroz con leche”. En risgröt kokad i kokosmjölk, med en len frisk äppelsorbet och ett täcke av friterat äpple.

En riktigt kul och god meny som jag kan rekommendera om ni vill testa ett nytt kök och roliga smakkombinationer. Jag blev så sugen på att testa mer av det Peruanska köket – just i denna fusion med det japanska var det en fullträff!

Pris: En omakasemeny som den jag åt i fyra serveringar kostar 675:-. Man kan även beställa exakt de rätter man vill ha från en a la cartemeny som även den går i samma stil. Läs mer på Issei’s egen site här.

Fler nya restauranger i Stockholm

Det har öppnat massor med nya restauranger under 2022 i Stockholm – kolla in alla i detta reportage!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Restaurang Ärla  – prisvärd och ambitiös kvarterskrog på Östermalm

Restaurang Ärla öppnade på Östermalm i december 2023 och har fått lysande recensioner - och efter mitt första...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...