Four Hands Menu – en ny feel-good serie för alla matnördar

Dela inlägget:

För en matnörd har Netflixserien ”Chef’s table” varit den perfekta söndagsunderhållningen. Nu kommer ännu ett program där man får följa riktigt duktiga kockar, men med en annan vinkel. I serien Four Hands Menu skapar två kockar gemensamt en menu i varje avsnitt.

Four Hands Menu – en ny webbserie för alla matnördar

Jag var nyligen på en förhandsvisning för att kolla på det första avsnittet av Four Hands Menu, där Niklas Ekstedt (som varit med och skapat serien) lagar en four hands menu ihop med stjärnkocken Lennox Hastie på hans restaurang ”Fire Door” i Sydney.

Man får bland annat ta del av hur de besöker bonden som levererar grönsaker till restaurangen och hur de djupt ute i skogen dricker öl, grillar och planerar menyn. Sedan åker de till Lennox restaurang för att laga upp menyn för några vänner.

Four Hands Menu Four Hands Menu Four Hands Menu

Fyra frågor till Niklas Ekstedt om Four Hands Menu

Jag haffade Niklas Ekstedt för några frågor kring serien och såklart om man kan testa menyn på hans restaurang Ekstedt.

Vad handlar Four Hands Menu om?

– En “four hands menu” är ett existerande och populärt begrepp bland oss kockar, där två kockar tillsammans ska utforma en kreativ middag utan förberedelser. Den skapas där och då av fyra händer. För mig har det alltid blivit grymma möten där oväntade idéer och spännande samtal uppstått.

Hur kom idén till att skapa serien Four Hands Menu?

–  Jag ville göra en serie med världens bästa kockar utifrån det här fenomenet, där man blir inbjuden på en four hands menu när man är ute och reser.

Hur valde ni ut de kockar som kommer att synas i serien?

Vi ville ha de största namnen inom mat, både tjejer och killar, och även utspritt geografiskt, för att mötena skulle bli så intressanta som möjligt.

Den meny ni lagade i det första programmet såg väldigt spännande ut. Kommer man kunna prova den på Restaurang Ekstedt?

Nej, tyvärr är det svårt att återskapa den menyn eftersom den gjordes med lokala australiensiska råvaror.

///

Synd, den såg riktigt god ut, vissa delar rätt lik den jag åt på Nomas pop-up i Köpenhamn förra sommaren.

Serien har premiär den 16 november på Viaplay.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Restaurang Ärla  – prisvärd och ambitiös kvarterskrog på Östermalm

Restaurang Ärla öppnade på Östermalm i december 2023 och har fått lysande recensioner - och efter mitt första...