Noma Under the Bridge – pop up restaurang i Köpenhamn nu i sommar

Dela inlägget:

Noma, en av Köpenhamns mest hypade krogar, stängde i Februari och nya Noma 2.0 öppnar i December i en ny lokal. I Våras reste Noma-teamet till Mexico och staden Tulum där de öppnade upp en pop-up restaurang där de tolkade tacos på sitt sätt och just nu åker flera ur Nomas kreativa team runt i Norden för att hitta nya samarbeten. Ett 30-tal av dem stannade kvar i Köpenhamn där de öppnat upp en pop-up restaurang nu i sommar under Knippelsbro-bron – Noma Under the Bridge.

En god vän till mig bor i Köpenhamn och är lika intresserad av restauranger som jag, så när vi skulle ner förra veckan och hälsa på honom bokade han bord åt oss på Nomas pop-up, så kul!

Noma Under the Bridge

Nomas pop-up är en ”family-style”-restaurang med 80 platser längs ett stort långbord. Här lagar Nomas kockar sommarmat de själva skulle vilja äta, inte nödvändigtvis i Noma-stil, även om vissa rätter är hämtade från Nomas tidigare meny och minst en av rätterna gissar jag var en av rätterna de serverade i Mexiko.

Noma Under the Bridge Noma Under the Bridge

Vinbar utanför Under the Bridge

Innan middagen tog vi ett glas vin på en liten vinbar man slagit upp utanför restaurangen. Självklart naturviner, mer intressanta än goda!

Noma Under the Bridge

Middagen på Noma Under the Bridge

Man serverar en femrättersmeny i två sittningar och vi hade den andra sittningen klockan 20.30. Vi visas till våra platser längs långbordet där man sitter väldigt nära grannarna och alla hälsar på varandra och börjar prata, som om vi vore på en middagsbjudning.

Middagen börjar med grillad focaccia med riven pepparrot och fortsätter med en tallrik god buljong med slantar av minigurkor, tomat och koriander.

Noma Under the Bridge Noma Pop up

I priset ingår även matchande drycker!

Noma Under the Bridge

Tredje rätten kändes klart inspirerad av Mexico, med små tacos på runda, mjuka vitkålsskal men själv fyllde med rökta soft-shell shrimps som man äter hela, inklusive skalet.

Noma Pop up Noma Under the Bridge

Torsk family style

Varmrätten var en torsk, lindad med vitkål vilket den grillats i. Till den ärtor med parmesan, grönsallad och rostade potatisar. Inga krusiduller, väldigt gott!

Noma Under the Bridge Noma Under the Bridge

Middagen avslutades med två desserter, en glasstaco med maräng och små läckra bakelser fyllda med vaniljkräm.

Noma Pop up Noma Under the Bridge

Fantastiskt trevlig och god middag, avslappnad och riktigt härlig stämning vid långbordet. Priset är 1000 DKK inklusive dryck, runt 1250 SEK. Restaurangen håller öppet onsdag-söndag fram till den 3 september och biljetter bokas i förväg här. En perfekt sensommarutflykt – en helg i Köpenhamn och middag här!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...