Flyg till Miami med Virgin Atlantic

Dela inlägget:

När jag jämförde priser på flyg till Miami på höstlovet använde jag en söktjänst som hittade en resa med SAS till London och därifrån direktflyg till Miami med Virgin Atlantic. Sist vi åkte till Miami flög vi hela vägen med SAS, men hade då bokat mycket tidigare. Nu låg priserna med SAS klart över så jag slog till på den billigare biljetten, lite också för att jag var sugen på att testa att flyga med Virgin Atlantic. Jag har läst flera böcker om Richard Branson som startade flygbolaget, en fascinerade man!

Flyg till Miami med Virgin Atlantic

När vi landat på Heathrow tog vi en shuttlebuss till terminal tre där Virgin Atlantic har sina flygplan. En trevlig tjej kollade våra biljetter och slussade oss vidare mot planet. På vägen fanns en tidningshylla där vi bunkrade upp inför semestern med lite magasin.

Flyg till Miami med Virgin Atlantic

Vi går på planet och får en skymt av förstaklassdelen. Ser skönt ut, en dag…

Flyg till Miami med Virgin Atlantic

På rad 57 där vi fått våra platser är det inte lika rymligt, men helt ok med plats även för mig som är 186 cm. På sätet ligger kudde, täcke och hörlurar. Läser man noga på täcket hittar man det första tecknet på brittisk humor. Det kommer fler när vi får säkerhetsfilmen som är lite urflippad men kul.

Flyg till Miami med Virgin AtlanticFlyg till Miami med Virgin Atlantic

Underhållning på Virgin Atlantic

Skärmstorleken i economy är som förväntat, ungefär som en iPad, och det finns även USB-uttag för att ladda egna devices. Tv-skärmen är lite seg och det laggar/hänger sig i någon sekund då och då. Men det finns ett bra utbud av filmer, både nya och klassiker. Med egna brusreducerande hörlurar blir det en bra upplevelse. Plus för de ironiska beskrivningarna av filmerna!

Flyg till Miami med Virgin AtlanticFlyg till Miami med Virgin Atlantic

Det finns i vanlig ordning även musik, tv-serier och spel, men med en egen telefon fylld med denna typ av underhållning är det sällan något jag nyttjar.

Mat och dryck på Virgin Atlantic

Vi serveras snacks och valfria drycker strax efter vi kommit upp i luften. Här ingår fria drycker hela flighten även i economy. Någon halvtimme senare serveras vi lunch . ”Creamy pesto pasta sallad” – en kall pastasallad till förrätt som inte var något vidare. ”Malvani Chicken Curry” – kycklinggryta med ris och spenat var däremot en helt ok varmrätt, men i liten portion. Desserten ”Pudding Gu – a little surprise” var ok. Sammantaget något under snittet av de flygplansmåltider jag ätit tidigare, framför allt på grund av den trista förrätten och att det i stort sett saknades grönsaker.

Flyg till Miami med Virgin AtlanticFlyg till Miami med Virgin Atlantic

Bar i förstaklass

Åker man förstaklass kan man slå sig ner i en liten bar som jag såg när vi gick på planet.

Flyg till Miami med Virgin Atlantic

Efter lunch när de flesta andra passagerare vilade lyckades jag smita in i förstaklassbaren utan att någon såg. Jag tog en öl och snackade lite med flygvärdinnan i baren om bland annat vad som var populärast att beställa in i denna bar. Gin Tonic tydligen (jag som hade gissat på champagne).

Flyg till Miami med Virgin Atlantic

Afternoon Tea på Virgin Atlantic

Någon timme innan landning serverades ”Afternoon tea”. Cheddar cheese-sandwich med tomat-chutney, chips och en liten chokladkaka.

Afternoon Tea på Virgin Atlantic

Att kalla detta afternoon Tea satte kanske förväntningarna lite väl högt, men ett ok mellanmål innan landning. Sonen däremot tyckte att mackan inte gick att äta. Som vanligt hade vi med massa egen mat för barnen så det gjorde inget.

Sammantaget om att flyga med Virgin Atlantic

Helt ok är det sammanfattande betyget. Lite trist mat, men hey – brittiska köket är ju inte känt för att ligga i framkant. så jag hade inga höga förväntningar på det. Jag gillar verkligen de humoristiska beskrivningarna av filmerna och den trevliga personalen. Sammantaget inte i nivå med SAS Plus som vi åkte med sist, men det är ju en annan produkt som är dyrare än vanlig economy.

Nu tre dagar i Miami för att varva ner och ställa om till amerikansk tid innan vi hoppar på en stor kryssningsbåt!

Har ni åkt med Virgin Atlantic? Håller ni med om mitt omdöme? Kommentera gärna!

4 kommentarer

  1. Intressant läsning. Vi flyger med Virgin Atlantic för första gången i februari nästa år, till Orlando via Manchester. Ska bli spännande att testa ett nytt bolag. Har flugit Virgin America inrikes i USA flera gånger innan de köptes upp av Alaska Airlines och om Virgin Atlantic är i närheten av hur bra Virgin America var så borde det bli en trevlig upplevelse. 🙂

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...