PĂ„sklov i Spanien – i eget hus i Katalonien

För tre Är sedan var jag och min bror en weekend i Katalonien och dÄ var det upplevelsen ute pÄ landet som var den bÀsta, Àven om Àven sista dagen i Barcelona var kul sÄklart dÀr vi fokuserade pÄ takbarer och pinchos! Jag var efter denna resa klart sugen pÄ att se mer av Katalonien och nÀr vi fick möjlighet att lÄna ett hus uppe i bergen norr om Barcelona via bostadsbytarsiten Homeexchange som vi Àr med i, blev beslutet Ànnu enklare!

Efter lite mailande med vÀrden gjorde vi upp bytet och bokade in en resa pÄ pÄsklovet. Homeexchange har ett system dÀr man tjÀnar poÀng (lite oklart hur) men vi har massor med poÀng. Dessa kan man anvÀnda för att lÄna hus av andra medlemmar utan att de sedan behöver bo hos oss. Mer som en stor klubb dÀr man lÄnar ut sitt boende till varandra nÀr man inte Àr hemma.

FrÄn Stockholm till Sant Vincenc de Castellet

I tisdags eftermiddag flög vi direkt till Barcelona frÄn Stockholm och hÀmtade vid ankomst ut en hyrbil för att Äka sista biten till den lilla byn Sant Vincenc de Castellet, en trekvart med bil frÄn Barcelona.

vÀgarna i katalonien

Till dessa trakter kommer mĂ„nga för att vandra, klĂ€ttra eller för att Ă„ka upp till Monestir de Montserrat – ett stort kloster i nĂ€rheten. NĂ€rmaste större stad Ă€r Manresa med 75 000 invĂ„nare en mil bort.

PĂ„sklov i Spanien i ”vĂ„rt” hus!

Detta var klart ett av de bÀsta husen vi lÄnat, med tvÄ stora sovrum, kök och matsal. En uteplats med matsalsbord, solstolar och pool, inramad av berg. Dessutom tre altaner i olika vÀderstrÀck. SÄ skönt med mycket plats nÀr man reser hela familjen och Àven kunna laga en del mat hemma.

eget hus i Katalonien

eget hus i Katalonien

eget hus i Katalonien

PĂ„sklov i Spanien

NÀr vi kom vÀlkomnades vi med ett handskrivet brev och en flaska vin som vÀrden gjort ihop med nÄgra vÀnner. Och till barnen en varsin strut med pÄskgodis. SÄ himla omtÀnksamt! En vÀn till vÀrden (som var pÄ motorcykelsemester!) mötte oss vid huset och gav oss nyckeln och visade runt.

eget hus i Katalonien

Första morgonen Ă„kte vi och handlade mat för dagarna hĂ€r pĂ„ en stor mataffĂ€r i Manresa och Ă„t sedan Ă„rets första frukost i solen utomhus – underbart!

PĂ„sklov i Spanien

Med detta hus som bas gav oss ivĂ€g pĂ„ vĂ„r första utflykt – till Costa Brava-kusten, 90 minuters bilresa frĂ„n Sant Vincenc de Castellet. LĂ€s mer om vĂ„rt dygn i Costa Brava i nĂ€sta inlĂ€gg!

2 kommentarer

    • Ja, det Ă€r verkligen lyxigt med ett stort hus som bas istĂ€llet för ett hotellrum! Och dĂ„ man bor utan kostnad och lagar en del mat hemma kan man kosta pĂ„ sig lite annat som finare restauranger och nĂ„gon hotellnatt om man gör en lĂ€ngre utflykt!

LĂ€mna ett svar

VĂ€nligen ange din kommentar!
VÀnligen ange ditt namn hÀr

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen pÄ bloggen!

LĂ€s mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För tvÄ Är sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som Àr Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. PÄ...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen pÄ att lÀra dig mer om drinkar och gÄ en bartenderkurs i Stockholm? DÄ har jag ett...

Kurs för förarintyg bĂ„t – nu ska jag Ă€ntligen lĂ€ra mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg bĂ„t - och Ă€ven en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poĂ€ng – Ă€r det vĂ€rt?

PÄ vÀgen hem frÄn Italien lade jag ett bud pÄ att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...