Sommargästen Towe – Come fly with me

Dela inlägget:

Dagens sommargäst är Towe som driver rese- och lifestylebloggen comeflywithme.se och var med och grundade resebloggarnätverket Svenskaresebloggar.se 2014 (som jag såklart är med i  – superbra nätverk för oss resebloggare). Hos Towe hittar man massor med reseinspiration och även tips om restauranger och saker att göra i Stockholm. 

När började du blogga och hur kom det sig? 

Jag började blogga hösten 2006 när jag flyttade från Stockholm till Bangkok. Bloggen var som en resedagbok för att visa min vardag i Thailand för vänner och familj. Nu bloggar jag om min passion som är resor. Jag älskar att skriva om resor, dela mina reseupplevelser med andra och att inspirera andra till att upptäcka världen. Jag delar med mig om resmål men också Piloten svarar på frågor, att resa med barn och mer om hotell.
 
Om du väljer topp tre av de resor du gjort, vilka är det och varför? 
Vintern 2017 tog vi med barnen till Thailand i 5 veckor. Vi började i Bangkok, reste ned till Krabi, Koh Lanta, till mindre öar, flög upp till Chiang Mai och avslutade i Bangkok. Det var en fantastisk resa, det var roligt att visa barnen vårt andra hem och det var fint att vara tillsammans alla fyra utan måsten en längre tid. Vintern 2016 var vi en månad i Vietnam och det var också toppen!
För 7 år sedan packade jag väskan och åkte till Japan helt själv i tre veckor Jag startade i Tokyo och tog mig sedan vidare med tåg. Jag besökte  Osaka, Kyoto, Kobe och Hiroshima, bodde på små motell, gick flera tusen steg varje dag och fick uppleva så mycket.
Sommaren 2013 och 2014 båtluffade familjen i Grekland och det var underbart! 2013 flög vi till Skiathos och åkte vidare med båt till mindre öar, 2014 gjorde vi samma sak fast från Samos. Att komma bort från de stora turistöarna till de mindre och inte så tillrättalagda öarna rekommenderar jag alla och det finns så mycket att upptäcka!
 
Ni har två små barn, vad är dina bästa tips när det gäller att resa med barn? 
Planering är bra men planera inte för mycket. Mina barn har just fyllt 7 och 2 år och den minsta kan vara ganska så krävande att resa med. Låt dagsformen styra, ha rutiner men var inte rädd för att ändra på dem heller, välj alltid nattflyg för långresor och stressa inte. Visst kan det vara jobbigt ibland men det är så värt att resa med barn – läs här varför jag reser med mina barn.
 

Var reser du nu i sommar?

 Sommaren började i Salzburg med min 7-åring, en jättehärlig resa som finns att läsa om här. Sedan åkte hela familjen till Italien där vi lånade ett hus i Ligurien. Underbara vyer, magisk pizza och ett väldigt lugn. Sommaren fortsatte sedan i Småland, Sala, England och Malmö  innan den var över för den här gången.

 
Till sist –  vad är din bästa restaurangupplevelse?

Jag har två. Att äta färsk sushi klockan 07 på morgon vid den stora fiskmarknaden i Tokyo och Hisa Franko i Slovenien. Där har ni förresten ännu ett favoritland hos mig – Slovenien!

Ah, den restaurangen såg ju riktigt härlig ut, Slovenien ska jag läsa på mer om. Alla bilder är lånade från Towes blogg som ni hittar här.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...