Weekend i Portugal – idag drar jag till Lissabon!

Dela inlägget:

Ett land som jag länge längtar efter att resa tillbaka till är Portugal – känt som ett paradis för ”foodies”! Många av mina matintresserade vänner har pratat så gott om restaurangerna i Portugal, men jag har hittills bara varit i landet på en träningsresa i Portugal till Monte Gordo, vid kusten på gränsen till Spanien. Då var det ett helt annat fokus – på löpning – nu ska det blir fokus på mat- och vinupplevelser! 

Min första riktiga utlandsresa sedan i våras blir nu en weekendresa till Lissabon i samarbete med Portugals turistbyrå som har hjälpt till att bland annat planera mina dagar här – kvällarna styr jag upp själv! Jag har såklart kollar upp hur läget är just nu (15/10 2020)i Portugal vad gäller Corona – mer om det längst ner i inlägget.

Weekend i Portugal – direktflyg med TAP Air Portugal

Hur jag tar mig dit? Med Portugals egna flygbolag TAP Air Portugal såklart som flyger direkt mellan Stockholm och Lissabon med fyra avgångar per vecka. Flyg dit torsdag kväll så man landar vid 21.40. Hem igen på söndag 12.10 så man hinner sova ut och äta en god hotellfrukost innan det är dags att ta sig till flygplatsen. Optimala flygtider för en weekend i Portugal – i alla fall om man som jag fokuserar på Lissabon.

Weekend i Portugal flyg med TAP Air

Michelinrestauranger i Portugal

Hur hittar man då enklast bra restauranger i Portugal? Ett sätt är att kolla vilka restauranger som finns med i Guide Michelin. Portugal har hela 26 restauranger med en eller två stjärnor i Guide Michelin, ytterligare 133 med The Michelin Plate eller Bib Gourmand. Till skillnad från många andra länder finns de intressanta krogarna inte bara i huvudstaden Lissabon utan är spridda i hela landet. Verkligen ett härligt matland att resa runt i alltså!

Michelinkrogar i hela landet!

I Lissabon med en halv miljon invånare finns 24 av dessa Michelinkrogar, hela 7 med minst en stjärna. Dessa har jag gjort egen reasearch king och har bokat bord en kväll på enstjärniga Epur, en annan kväll på Saraiva’s som har utmärkelsen ”Bib Gourmand”. Dessutom kommer jag under dagarna besöka flera andra intressanta restauranger, matmarknader, caféer med mera. Så peppad!

Sightseeing i Lissabon

Mellan alla måltider kommer jag såklart att kolla in några av Lissabons sevärdheter. Det finns så många vackra parker, torg och byggnader här att jag bara kommer hinna skrapa på ytan, men jag kommer försöka hinna se så mycket som möjligt såklart.

Weekend i Portugal - sightseeing i Lissabon
Weekend i Portugal - sightseeing i Lissabon

Hotell i Lissabon

Att välja hotell i en ny stad man aldrig har varit i är verkligen inte lätt. Denna gång blev det enkelt då turistbyrån bokade hotell åt mig och det ser verkligen härligt ut – Sheraton Lisboa Hotel & Spa. Håller tummarna att det blir lite sol så man kan hänga en stund vid deras utomhuspool – annars har man nog en fin utsikt från takbaren!

Weekend i Portugal – Only you! 🙂

Vill du drömma dig bort till Portugal på direkten? Kolla in deras nya reklamfilm, där man gör en tolkning av ”Only You” på portugisiska, engelska, spanska, franska och tyska – illustrerat med härliga vyer från Portugal!

Reserestriktioner just nu till och i Portugal

Hur fungerar det att resa från Sverige till Portugal just nu (15/10 2020) och vad gäller i landet – det har jag såklart kollat upp. Munskydd på många offentliga platser och affärer är den största skillnaden mot hur det är i Sverige just nu.

  • Inga krav på covid-tester innan flyget eller vid ankomst till landet
  • På flyget dit med Tap Air är munskydd är krav.
  • Munskydd är även krav i kollektivtrafik, samt rekommenderas i affärer samt på offentliga platser inomhus som museum
  • Fysisk distansering om 2 meter rekommenderas, planer finns på att begränsa sällskap till max 5 personer.
  • Restauranger är öppna med vissa restriktioner precis som i Sverige

Häng med på Instagram – och ge mig gärna era tips!

Som vanligt kommer jag vara lite extra aktiv på instagram under resan, häng gärna med på där på stories! Och för er som också är sugna på en weekend i Lissabon kommer det såklart reportage på bloggen inom kort! Har du redan varit där och har tips så tar jag gärna emot dem!

3 kommentarer

  1. Har inte varit där men hoppas på många goda restaurangtips från dig eftersom vi själva åker dit i vår. Tack för att du delar med dig 🙂 Ha en superhärlig resa!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...