Weekend i Ibiza – första kvällen

Dela inlägget:

Efter att ha lämnat av barnen på tåget till Norrköping där de ska spendera helgen hos sin Farfar tog vi Arlanda Express ut till terminal 5 där vi hann med en räksmörgås innan det var dags för avgång.

 Jag köpte min vana trogen en bok till flyget på Pocketshop på Arlanda. (Denna gång Fredrik Eklunds ”The Sell” som bitvis var riktigt intressant). Bra bok gjorde att resan till Barcelona gick snabbt. Ett byte där till planet till Ibiza och 35 minuter senare var vi framme.

Vi tog en taxi till vårt hotell för första natten, det 1-stjärniga Hostal Europa som har hög ranking på Tripadvisor. Vi gillar att mixa boende på enkla ställen med riktigt bra, helst i den ordningen. Speciellt som vi inte kommer tillbringa någon tid här på hotellet utan bara sova några timmar.

Utan förväntningar förutom en plats att sova den första natten var vi nöjda med rummet och hotellet som var fräscht och hade trevlig nattportier, som dock inte kunde ett ord engelska…

Vi bytte snabbt om och gick sen ut för att utforska de små gränderna i Ibiza Town. Supermysigt och mängder av små barer och restauranger.  

 Vi tog en sen supé med lite ost och chark på en restaurang vid ett torg, fortsatte in bland gränderna nedanför borgen och sedan ner till hamnen.  

Där sprang vi på ett intressant gäng ”promoters” från klubben Amnesia. Det är en ganska vanlig syn här – gäng som verkligen sticker ut som gör reklam för olika klubbar. 

Från hamnen tog vi en taxi till Pacha – kanske den mest klassiska av alla klubbar på Ibiza. Fem dansgolv, stor takterrass och här spelar under högsäsong dj’s som David Guetta och Avicii. Ikväll klubben Insane.

Foto: Julian Farina & Tatiana Chausovsky

Fullt med folk (men inte lika fullproppat som sist jag var där i juli. Märks lite att det är slutet på säsongen).Sen åkte vi vidare till Space Ibiza, som jag inte varit på tidigare. (Vi stod på gästlistan på både Pacha och Space, annars kanske man nöjer sig med en klubb per kväll med tanke på att entrén ligger på 50-70 euro). Space var riktigt bra, med ett superstort dansgolv och ett aningen mindre.

Foto: Julián Farina & Tatiana Chausovsky

En stor skillnad på klubbarna här på Ibiza jämfört med många i Stockholm är att alla som vill kommer in, så länge man betalar entré. Förköp är vanligt och det säljs biljetter både online och på de flesta hotell osv. Det är även klart högre snittålder på gästerna, där jag gissar att medel ligger runt 30-35 år. Rolig mix av gäster med andra ord!

Lite möra efter först ha jobbat hemma i Stockholm som vanligt och sedan rest hit hängde vi inte kvar så supersent utan avslutade kvällen vid 03.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...