Tsukiji fish market – första försöket

Dela inlägget:


Vaknade 04.00, pigg. Försökte somna om men insåg snart att det inte var någon idé. Kom på att det vore perfekt att åka till Tsukiji fish market där man ska vara på plats 04.30 för att få en plats på åskådarläktaren. Tunnelbanan har ännu inte börjat gå så jag hoppar in i en taxi för en dryg kvarts resa. Åker genom en öde stad där endast taxibilar och enstaka människor är ute. 

Väl framme vid marknaden kommer ett gäng turister gående bort från marknaden. Taxichauffören är lite osäker på exakt var jag ska av så jag frågar turisterna om vägen. Då visar det sig att just idag är auktionen stängd pga någon sorts holiday. Inget annat är heller öppet så här dags, så det är bara att åka tillbaka med taxin exakt samma väg vi kom! 

Stängd och öde Tsukiji  fish market
Går en sväng i kvarteren runt hotellet för att se om jag kan hitta något trevligt ställe för frukost, men inser att alla förutom jag är på väg hem från krogen och fyllekäkar nudelsoppa. Eller sover… Inga vanliga cafeer har ännu öppnat. 

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...