Sightseeing i Tokyo – 8 saker du inte får missa

Dela inlägget:

Tokyo –  världens folkrikaste storstadsområde med sina 35,7 miljoner invånare. Jag hade länge längtat hit och hade höga förväntningar när jag kom hit – men blev ändå inte besviken. Helt klart än av de häftigaste städer jag varit i. Kombinationen av storstadspuls ihop med hög kvalitet på allt, trevliga människor och möjlighet att fly pulsen ut till stadens utkanter eller någon av alla parker är det som gör Tokyo unikt. Nedan finner ni (förutom mattips som kommer i ett separat inlägg) de saker jag kan rekommendera att ni försöker hinna med om ni har några dagar i Tokyo.

1. Tsukiji fish market

Tokyos berömda fiskmarknad är helt klart ett måste för en foodie som tar sig till Japan. Är du här 05.00 kan du knipa en av 120 turistplatser för att se tonfiskauktionen. Läs mer här. Men man kan även komma senare för att kolla in fiskhandeln och äta lunch på någon av alla sushibarer här. Var dock beredd på flera timmars köande för att äta på den mest populära!

.Sightseeing i Tokyo

2. Yoyogi Park och Meiji Shrine

Yoyogiparken är en vacker park i Tokyo och i den finns bland annat templet Meiji Shrine.

Sightseeing i Tokyo

3. Tokyo Metropolitan Museum of Photography

Jag som älskar Fotografiska i Stockholm letade såklart upp dess motsvarighet i Tokyo – Tokyo Metropolitan Museum of Photography. Precis som på Fotografiska har man inga permanenta utställningar, men nedan finns några exempel från mitt besök.


I samma kvarter som Tokyo Metropolitan Museum of Photography – Yesebi garden – finns även ett ”View Tower” där jag åkte upp en sväng och fick en lite bättre känsla för hur brutalt stor staden är.

4. Roku Nana – The Secret Bar – en av Tokyos coolaste barer!

En kväll åkte jag till Roppongi och strosade runt lite. Blev sugen på att hitta en ”Roof top bar” och efter snabbt googlande framgick det att det fanns en riktigt bra här – Roku Nana. Eller ”The secret bar” som den kallas. Då hade de ingen webbsida, men efter mer googlande hittade jag en bloggare som hade en bra beskrivning på hur man hittade den. Trodde jag. Hittade ändå inte baren. Frågade lite folk jag stötte på om de kände till baren, men icke. Gick in på ett hotell och de hjälpte till att lokalisera baren och rita in platsen på en karta. När jag kände att jag var nära där det borde ligga hittade jag en dörrvakt på en klubb som visste var det låg och som följde med och visade mig vägen. Det var otroligt vänligt och helt avgörande för att jag skulle hitta. In i ett vanligt hus, upp två våningar och så fick jag ringa på en helt anonym dörr. Och där var den – Tokyos ”coolaste bar” med en fantastisk utsikt, även om det inte var på ett så högt hus den låg. Numera är det lättare att hitta den via Google Maps och de har till och med en webbsida.

Sightseeing i Tokyo

5. Rainbow Bridge

Ett annat måste när man kommer till Tokyo är Rainbow Bridge och kolla in ”Tokyo by night”.

6. Imperial Palace

Imperial Palace är residenset för Kejsaren av Japan och det ligger i en stor vacker park nära centralstationen i Tokyo.

7. Hyr en cykel i Tokyo

En av dagarna här hyrde jag en cykel för att ta mig runt i östra Tokyo. Perfekt sätt att se mycket på kort tid!

8. Bo på ett Ryokan

Ett Ryokan är ett enklare typiskt boende,  där man sover i på golvet i ett enkelt rum, man tvagar sig på klassiskt japanskt sätt och följer andra japanska ritualer under sitt boende. Det finns ett par olika roykans som är väldigt populära bland turister, så boka detta i god tid. Jag bodde en natt på Andon Ryokan som är ett lite modernare ”designat” Roykan. De mer klassiska var i ärlighets namn fullbokade så detta var inte mitt förstaval, men det var riktigt trevligt när jag väl kom dit!

När man anländer bjöds jag på grönt iste och sockrade svarta bönor. Godare än det ser ut!

Man bor i ett litet rum utan badrum, på klassiskt Ryokan-manér. Väldigt personligt med en välkomsthälsning och liten vikt papperssvan på kudden.

Självklart tog jag ett bad i deras jacuzzi. Men bäst var nästan deras takterrass med utsikt mot Tokyo Tower.

Det var mina 8 tips, baserat på mina dagboksinlägg på bloggen från 2013. Har du varit i Tokyo? Något du vill lägga till eller dra ifrån? Kommentera gärna!

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...