Tyskland

Planerar ni en resa till Tyskland? Då har ni hamnat rätt, främst om det är Hamburg eller Munchen ni vill veta mer om.

Fem anledningar att boka en weekend till Tyskland!

Här är fem anledningar att boka en weekend till en mysig stad i Tyskland!

  1. Det är nära, man tar sig dit snabbt och billigt med flyg och det går massor med flighter varje dag så det är lätt att hitta flygtider som passar.
  2. Vackra städer, med stora torg och vackra byggnader
  3. Härlig ölkultur, speciellt på den varma årstiden när uteserveringarna är proppfulla med ölälskare!
  4. Riktigt bra mat. Förutom goda korvar med surkål och kebaber är Tyskland det Europeiska land som har flest Michelinkrogar efter Frankrike.
  5. Våren kommer tidigare än till Sverige och det är varmt längre in på hösten!

Nedan hittar ni länkar till våra reportage från Tyskland.

Weekend i Hamburg

En kylig januarihelg åkte jag till Hamburg. Jag skrev om planeringen här och tipsade om billigaste flyget till Hamburg. Väl framme hittade jag det gamla slakthusområdet Schanzenviertel där det fanns en härlig restaurang, microbryggeri, ölhall och café! Vill ni bo flott kan ni läsa här om hotellet Hyatt mitt i city och vill ni testa en av Hamburgs Michelinkrogar kan jag verkligen rekommendera en 2-stjärniga Jacobs en bit utanför city. I Hamburg finns ett rikt nattliv och jag letade bland annat upp de bästa cocktailbarerna i Hamburg.

Självklart gjorde jag även en hel del sightseeing och sammanfattade detta i Topp 10 sevärdheter och saker att göra i Hamburg.

Munchen

I Februari åkte vi till Österrikiska alperna och passade på både på vägen dit och hem att bo en natt på ett fint hotell på Munchens flygplats. En av dagarna timade vi in perfekt vårväder och kunde vi njuta av solen och tysk öl inne i Munchen.