Matochresebloggen
Okategoriserad

Planeringen har börjat!

I påsk åker vi till London hela familjen. Det blir första gången för både Filippa (8 år) och Gustaf (6 år) så det blir en del klassisk sightseeing till platser man “måste” ha sett, samt en del barnaktiviteter. Jag vill också gärna hinna med lite roliga restauranger. Ju mer jag reserachar desto mer taggad känner jag mig inför resan, det finns ju så fantastiskt mycket skoj att hitta på i London för en barnfamilj!

Vår son älskar verkligen Lego och vi har lovat honom att vi ska åka till Legoland i sommar. Men, det Legoland vi känner till ligger i Billund i Danmark. Nio timmar i bil dit från Stockholm och ingenting att göra i Billund i övrigt. När min fru fick tips av en kollega att det fanns ett Legoland strax utanför city i London lät det perfekt!  Dock verkar Legoland Windsor vara relativt okänt i Sverige och jag hittar inga svenska bloggar eller reportage om Legoland Windsor. Bra då att vi åker dit och gör research! Med en Legotokig son och när jag själv gillar Lego så är frågan mest om vi ska vara en eller två dagar där…

Image from legoland.co.uk

Jag börjar som vanligt min reserach med att se vilka andra resebloggar eller reportage det finns om London för barn. Jag hittar ett par stycken (och en tråd på Familjeliv!) som bland annat tipsar om:
Harry Potter studion. DN Resor var här 2012 när studion öppnade och gjort ett reportage som är bra vilket ni hittar här.

Image from wbstudiotour.co.uk

– Sightseeingfrån en amfibiebuss med London Duck tours

Image from londonducktours.co.uk

– Åka upp i Londoneye och imponeras av utsikten

Image from Wikipedia

– Besöka Madame Tusseauds 

Remake of Michael Jackson, from madametussauds.com

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar