Matochresebloggen
Zai Jan på Surfers
Mat

Krogtest – Surfers Stockholm – med tips om godaste rätterna att välja

Ikväll blev det äntligen tillfälle att testa Surfers – den populära kinakrogen på Regeringsgatan 88 i Stockholm. En vanlig onsdag är det helt fullt i den färgglada, dunkla lokalen och vi startar kvällen med att välja en drink ur den spännande drinklistan. Jag fastnade för en Zai Jan (120:-) på Ingefära, chili och mörk rom. Ordentligt bett från ingefäran som går perfekt ihop med rommen, en riktigt härlig höstdrink.

Surfers Stockholm

Surfers Stockholm

På Surfers serveras 15 olika smårätter från det kinesiska sichuanköket och servitrisen rekommenderar oss att ta 6 olika att dela på. Vi blir dock sugna på att prova mer ur menyn och tar in 9 olika rätter.

Won ton-soppa

Won ton-soppa

Fyra av dessa rätter vill jag verkligen rekommendera att ni tar in om ni äter här:
1). Won ton-soppa – Fläskfärsknyten i varjedagbuljong med kungsmusseron. Supergott knyte i mustig buljong.
2). Blommande bläckfisk med sichuanpeppar, vårlök och lime – otroligt god.
3). Räkbollar med Kycklingfärs, koriander och ingefära – serverades med en het sås med koriander. Väldigt gott – en av mina favoriter av rätterna som var så goda att jag gärna skulle gå hit igen bara för att beställa just dessa.
4). Barbarisk rättiksallad marinerad i risvinäger och koriander – riktigt fräsch, knaprig och god

Blommande bläckfisk

Blommande bläckfisk

Räkbollar och fläsksida

Räkbollar och fläsksida

De andra fem rätterna var goda, men kanske inte något jag skulle beställa igen, som:

  • Ingefärsdoftande karamelliserad tofu – lite för söt för min smak, men ändå bra jobbat med en så trist ingrediens som tofu…
  • Heta sötpotatisnudlar med konfiterat anklår, rädisor och chili. Serverades kall och lyfte inte riktigt smakmässigt.
  • Rödbrässerad fläsksida – god, men lite för mör, inget tuggmotstånd alls kvar.
  • Bankad gurka i chinkiangvinäger, vitlök och sichuanpeppar – fräsch, men gurka är ändå gurka.
  • Eldiga tuppvingar bakade i vitlök, ingefära och chili – något vi trodde skulle ha bra tryck av alla kryddor, men som var ganska blek i smaken.
  • Ångad kinesisk broccoli – god men ganska ointressant.

Sammantaget en riktigt bra middag med massor av intressanta smaker. På menyn finns bara en dessert att välja på – färsk frukt. Den är dock väldigt läcker med frukter som ananas, papaya, drakfrukt, passionsfrukt mm och till det en kolasås på kondenserad mjölk.

Färsk frukt

Färsk frukt

När menyn kommer in – i en konservburk – förvånas vi lite över hur överkomligt denna middag blev i pris. Med fördrink och öl till maten landar vi på 500:- per person. Klart prisvärt för denna upplevelse och vi kommer gärna hit igen!

Konservburk med notan

Konservburk med notan

Du kanske också är intresserad av...

2 Kommentarer

  • Reply
    Helena FREEDOMtravel
    24 september, 2015 at 16:03

    Vet inte om min kommentar kom fram? Måste jag ta bort bloggadressen för att det inte ska klassas som spam…???

    Åh vad gott det låter! Kinesisk (bra) mat är en favorit! För övrigt är vi lite utsvultna på god mat för tillfället, inte helt lätt att få tag på bra mat på Balkan (i varje fall inte med begränsad budget)

    • Reply
      christianmuda
      25 september, 2015 at 06:13

      Hej! jo, inte helt lätt att hitta bra kinesisk mat här hemma heller, så Surfers är ett välkommet tillskott! Jag har lagt in ett väldigt bra spamfilter i kommentarshanteraren då jag fick otroligt mycket spam den vägen innan men det verkar då som att det kanske är lite väl hårt om inte din kommentar kom fram. Sorry och tack för tålamodet att skriva in den igen! Mvh C

Lämna gärna en kommentar